מתכון לשבת חצי מנה ראשונה, חצי סלט: המתכון שיסגור לכם פינה בשולחן השבת

השילוב בין דלעת חמה ועדשים מבושלות יעניק לכם תחושה של מנה ראשונה משביעה, אך התיבול המרענן והשקדים מלמעלה יהפכו את הכל לסלט מפנק. המנה הזאת תסגור לכם את כל הפינות | מתכון לסלט עדשים חם

חדשות כיפה חדשות כיפה 04/04/24 10:44 כה באדר ב'

חצי מנה ראשונה, חצי סלט: המתכון שיסגור לכם פינה בשולחן השבת
סלט עדשים חם, צילום: אפיק גבאי

מצרכים לסלט עדשים חם

  • 2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית לתיבול הדלעת
  • 3 כפות שמן זית לטיגון
  • בצל קצוץ
  • חפיסת עדשים ירוקות, מסוננת
  • 2 כפות רוטב סויה מאסטר שף
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית כמון
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • רבע כוס שקדים קלויים

הוראות הכנה לסלט עדשים חם

  1. מערבבים את קוביות הדלעת עם שמן זית ומעט מלח וצולים בתנור על תבנית מרופדת בנייר אפייה, למשך 20 דקות עד שהן משחימות.
  2. במחבת רחבה מניחים שמן זית ובצל קצוץ, מערבבים מוסיפים את העדשים ואת קוביות הדלעת ומערבבים.
  3. מוסיפים רוטב סויה, מלח, פלפל, כמון וחומץ בלסמי, מוסיפים פטרוזיליה מערבבים ומסירים מהאש. מגישים עם שקדים קלויים מעל.

המתכון באדיבות המותג מאסטר שף