קודם בתנור, אחר כך על הסיר: כך תכינו פסטה מפנקת בלי טיפת שמנת

לפעמים מתחשק לכם לאכול פסטה מפנקת וקרמית, אבל לא בא לכם להיות חלביים? במתכון הזה תוכלו לוותר לגמרי על השמנת |מתכון לפסטה פפיונים ברוטב עגבניות בזיליקום, אשכול עגבניות שרי צלויות והמון עשבים

חדשות כיפה חדשות כיפה 02/04/24 12:17 כג באדר ב'

קודם בתנור, אחר כך על הסיר: כך תכינו פסטה מפנקת בלי טיפת שמנת
פסטה פפיונים ברוטב עגבניות בזיליקום, אשכול עגבניות שרי צלויות, המון עשבים וקרעי מוצרלה, צילום: רונן מנגן

מצרכים לפסטה פפיונים ברוטב עגבניות בזיליקום

  • חבילת פסטה קצרה פפיונים (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן
  • 8 כפות רוטב עגבניות ובזיליקום
  • 20 עגבניות שרי
  • בצל חתוך לרצועות דקות
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 3 ענפי תימין
  • 3 גבעולי בזיליקום
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 פלפל צ'ילי שלמים
  • מלח אטלנטי לפי הטעם
  • בונוס: 2 כדורי מוצרלה די בפאלו (או כל מוצרלה טרייה) קרועים לפיסות

הוראות הכנה לפסטה פפיונים ברוטב עגבניות בזיליקום

  1. על תבנית צלייה מסדרים עגבניות שרי, בצל, שום, תימין, בזיליקום, שמן זית, צ'ילי ומלח.
  2. צולים בחום גבוה, 200 מעלות, במשך כ-8 דקות, עד שמשחים.
  3. מוסיפים לסיר בישול את הפסטה המבושלת ואת רוטב העגבניות, מחממים ומערבבים היטב.
  4. מעבירים לקערת הגשה, מסדרים מעל את תערובת עגבניות השרי הצלויות וקרעי המוצרלה (אם השתמשתם) ומגישים מיד.

המתכון באדיבות פסטה ברילה