מצאנו את הארוחה המושלמת לפתוח איתה את הצום

אחרי שנרגעתם עם כוס קפה ופרוסת עוגה מפנקת, הגיע הזמן לשלוף את התותחים הכבדים ולהשביע את הגוף הרעב עם ארוחה טובה שתחזיר לכם גם נוזלים וגם שמחת חיים | מתכון למרק קרם ברוקולי ובצקניות ריקוטה

חדשות כיפה חדשות כיפה 21/03/24 13:46 יא באדר ב'

מצאנו את הארוחה המושלמת לפתוח איתה את הצום
מרק ברוקולי, צילום: יחצ

מצרכים למרק קרם ברוקולי ובצקניות ריקוטה

למרק:

  • שקית ברוקולי - חתוכים גס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
  • בצל קצוץ גס
  • ענף תימין
  • 50 גרם חמאה
  • מלח
  • פלפל לבן
  • צרור עירית קצוצה דק

לבצקניות ריקוטה:

  • 150 גרם ריקוטה מסוננת
  • 2 כפות פרמזן מגורר
  • ביצה M
  • 3 כפות קמח לבן
  • חצי כפית מלח

הוראות הכנה למרק קרם ברוקולי ובצקניות ריקוטה

  1. ממיסים את החמאה בסיר רחב בעל תחתית כבדה ומוסיפים את הבצל. ממליחים מעט.
  2. מטגנים את הבצק, תוך ערבוב, עד ששקוף (כ-5 דקות על להבה בינונית).
  3. מוסיפים את השום וענף טימין, מערבבים ומבשלים עוד כשתי דקות.
  4. מוסיפים את הברוקולי, תפוח אדמה ומוסיפים מים חמים לכדי כיסוי, מביאים לרתיחה עדינה ומכסים.
  5. מבשלים על להבה בינונית למשך כ-25 דקות (עד שתפוח האדמה מתרכך).
  6. מכינים את הבצקניות: מערבבים יחד את כל החומרים ומניחים במקרר עד השימוש.
  7. טוחנים את המרק למחית חלקה חלוטין (בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון). מביאים חזרה לרתיחה עדינה, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
  8. בעזרת שתי כפות, יוצרים מתערובת הגבינה בצקניות קטנות ומבשלים בעדינות במרק, מכסים ומבשלים כשתי דקות. י
  9. וצקים בעדינות לקערות הגשה, מעטרים בעירית קצוצה ומגישים מיד.

המתכון באדיבות חברת ישרקו