מתכון לשבת זה לא שניצל: מתכון לעוף קריספי שידהים את האורחים שלכם

זה נראה כמו שניצל, זה קריספי כמו שניצל ומניחים אותו על פירה - אבל זה הרבה יותר מרשים וטעים משניצל | מתכון לעוף קריספי אגוזים עם פירה, מנה שתגרום לכל האורחים לבקש את המתכון

חדשות כיפה חדשות כיפה 21/03/24 10:32 יא באדר ב'

זה לא שניצל: מתכון לעוף קריספי שידהים את האורחים שלכם
עוף קריספי אגוזים עם פירה, צילום: יחצ BEKO

מצרכים לעוף קריספי אגוזים עם פירה

לעוף:

  • 2 חזה עוף שלמים
  • 40 מ"ל שמן זית
  • 30 גרם חרדל דיז'ון
  • 30 מ"ל מים
  • שן שום
  • כפית טימין
  • 80 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 60 גרם קמח מלא
  • כפית מלח
  • כפית פלפל

לפירה:

  • 3 תפוחי אדמה
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות מהמים שבושלו תפוחי האדמה (אפשר יותר, תלוי במרקם הרצוי)

הוראות הכנה לעוף קריספי אגוזים עם פירה

  1. פורסים את העוף בקרש החיתוך ומחלקים לרוחב לשניים.
  2. מערבבים בקערה שמן זית, חרדל, מים, שום וטימין ומוסיפים את חזה העוף. מכסים ברוטב מרינדה ל- 4 שעות במקרר.
  3. בצלחת גדולה מערבבים אגוזי מלך קצוצים, קמח מלא, מלח ופלפל.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  5. לאחר 4 שעות שהייה במקרר, לוקחים את העוף ומכסים את שני הצדדים בתערובת האגוזים עם הקמח. מכינים תבנית אפייה עם נייר אפייה.
  6. מניחים חתיכות עוף בתבנית ומכסים בנייר אפייה. אופים 20 דקות ואז פותחים את החלק העליון ואופים 15 דקות נוספות.
  7. שוטפים תפוחי האדמה. חותכים לקוביות בינוניות (לא לקלף אותם).
  8. מרתיחים 500 מ"ל מים בסיר. מוסיפים תפוחי אדמה ומבשלים 15 דקות.
  9. מסננים את תפוחי האדמה, מוסיפים מלח ופלפל ומועכים הכל יחד.
  10. בצלחות הגשה מניחים מחית תפוחי אדמה בצד אחד ואת נתחי העוף בצד השני. מגישים עם ירקות טריים.