מצרכים לספגטי ברוטב חמאה
- 500 גרם ספגטי של ברילה
- 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 3 כפות שמן זית עדין
- 5 שיני שום כתושות
- מלח, פלפל
- 1-1 וחצי כוסות עלי פטרוזיליה, קצוצה
- 1/2 כוס פרמזן מגורדת
- להגשה: גבינת פרמזן
הוראות הכנה לספגטי ברוטב חמאה
- מבשלים את הפסטה במים רותחים, בהתאם להוראות על גבי האריזה.
- 2-3 דקות לפני שהפסטה מוכנה מתחילים בבישול הרוטב: במחבת רחבה ושטוחה ממיסים חמאה ומוסיפים שמן זית, כשהחמאה נמסה מוסיפים את השום ומערבבים.
- כשמתחילים להרגיש את ניחוחות השום (זהירות, שלא ישרף) מוסיפים את הספגטי (שזה עתה הסתיים בישולו).
- מוסיפים פטרוזיליה, מלח, פלפל וגבינת פרמזן מגורדת ומערבבים היטב שכל הספגטי יספוג את הטעמים.
- מגישים מיד עם גבינת פרמז'ן לפי הטעם.
המתכון באדיבות פסטה ברילה