לא עגבניות ולא שמנת: זאת הפסטה הכי מפנקת לארוחת ערב

הגיע הזמן שתפסיקו להכין פסטה משעממת ברוטב עגבניות או רביולי ברוטב שמנת פטריות, ותתקדמו לפסטה הכי מפנקת וקלה להכנה | מתכון לספגטי ברוטב חמאה, שום, פטרוזיליה ופרמזן

חדשות כיפה חדשות כיפה 19/03/24 16:52 ט באדר ב'

לא עגבניות ולא שמנת: זאת הפסטה הכי מפנקת לארוחת ערב
פסטה בחמאה, צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים לספגטי ברוטב חמאה

  • 500 גרם ספגטי של ברילה
  • 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 3 כפות שמן זית עדין
  • 5 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל
  • 1-1 וחצי כוסות עלי פטרוזיליה, קצוצה
  • 1/2 כוס פרמזן מגורדת
  • להגשה: גבינת פרמזן

הוראות הכנה לספגטי ברוטב חמאה

  1. מבשלים את הפסטה במים רותחים, בהתאם להוראות על גבי האריזה.
  2. 2-3 דקות לפני שהפסטה מוכנה מתחילים בבישול הרוטב: במחבת רחבה ושטוחה ממיסים חמאה ומוסיפים שמן זית, כשהחמאה נמסה מוסיפים את השום ומערבבים.
  3. כשמתחילים להרגיש את ניחוחות השום (זהירות, שלא ישרף) מוסיפים את הספגטי (שזה עתה הסתיים בישולו).
  4. מוסיפים פטרוזיליה, מלח, פלפל וגבינת פרמזן מגורדת ומערבבים היטב שכל הספגטי יספוג את הטעמים.
  5. מגישים מיד עם גבינת פרמז'ן לפי הטעם.

המתכון באדיבות פסטה ברילה