הכנתי הרבה פסטות בחיים - בזאת אף אחת לא יכולה להתחרות

זאת לא פסטה בהכנה מהירה וגם לא עם מספר מרכיבים מצומצם, אבל אם אתם אנשים שלא מתפשרים על הטוב ביותר אתם פשוט חייבים להכין אותה | מתכון לפסטה פוזילי טרייה ברוטב פסטו זוקיני ושמנת

חדשות כיפה חדשות כיפה 28/02/24 18:00 יט באדר א'

הכנתי הרבה פסטות בחיים - בזאת אף אחת לא יכולה להתחרות
פסטה פוזילי טרייה ברוטב פסטו זוקיני ושמנת. ככל שהשם יותר ארוך זה יותר טעים, צילום: נמרוד סונדרס

לא מדובר בעוד מתכון לפסטה בעשר דקות או בחמישה מרכיבים. הפסטה הזאת דורשת השקעה, סבלנות וכנראה שתצטרכו לעבור בסופר לפני שתכינו אותה, אבל זה יהיה כל כך שווה את זה. לא משנה כמה אתם אוהבים את הפסטה האדומה והקלאסית או שהתאהבתם ברוזה ושמנת פטריות, הפסטה הזאת פשוט מנצחת הכל.

מצרכים לפסטה פוזילי טרייה ברוטב פסטו זוקיני ושמנת

לרוטב:

  • 2 זוקיני ירוקים ומוצקים עם הקליפה
  • 1/2 צרור עירית
  • 1/2 צרור עלי נענע
  • 1/2 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה
  • 4 שיני שום קלופות
  • 1/2 כוס צנוברים
  • 50 גרם פתיתי פרמז'ן
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

לפסטה:

  • 1 חבילת פסטה פוזילי טרייה
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15%
  • 50 גרם פרמז'ן
  • גרידת לימון מחצי לימון

הוראות הכנה

  1. קוטמים את קצוות הזוקיני וחותכים אותם לקוביות בגודל ס"מ. מעבירים לקערת מעבד מזון או בלנדר. מוסיפים לקערת את עשבי התיבול, שום, שמן זית, מלח ופלפל. טוחנים בפולסים עד שנוצר פסטו במרקם גרגירי עדין.
  2. מגרדים את הפרמזן על החלק הדק בפומפייה וקולים את הצנוברים עד הזהבה קלה ומצננים. מוסיפים את הפרמזן ואת מרבית הצנוברים (משאירים חלק להגשה) וטוחנים שוב בפולסים קצרים רק עד שהצנוברים קצוצים.
  3. מחממים סיר גדול עם מים ומלח. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
  4. בסיר רחב ונמוך שמים את רוטב הפסטו ומוסיפים שמנת לבישול. מביאים לרתיחה עדינה ומתקנים תיבול במלח ופלפל לפי העדפה אישית.
  5. כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה לרוטב ומבשלים יחד במשך 2-3 דקות.
  6. מעבירים לצלחת, מגלפים מעל פרמזן בעזרת קולפן ומעטרים בצנוברים וגרידת לימון.

המתכון באדיבות חברת "פסטה ריקו".