יש מי שקורא להן "עוגיות מושלגות" בגלל אבקת הסוכר הלבנה שמצפה אותן, אחרים מכנים "עוגיות רעידת אדמה" בגלל הסדקים הדרמטיים, אבל לא חשוב איך אתם קוראים להן - פשוט תכינו אותן. הן כל כך טעימות שיהיה מביך לספר כמה קל היה להכין אותן.
מצרכים לעוגיות מושלגות
- 3 כפות אבקת קקאו
- 2/3 כוס סוכר
- 3/4 כוס קמח תופח/קמח+אבקת אפייה
- 4 כפות שמן
- ביצה L
- חצי כפית תמצית וניל
- רבע כוס שוקולד צ'יפס
- אבקת סוכר
הוראות הכנה לעוגיות מושלגות
- בקערה מערבבים את החומרים היבשים (קקאו, סוכר, קמח) ומוסיפים את הרטובים (שמן, ביצה, תמצית וניל). אם הבצק שהתקבל לא דביק מספיק, אפשר להוסיף 1-2 כפות מים או חלב.
- מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים היטב, אפשר להיעזר בידיים.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים להקפאה לחצי שעה. אל תוותרו על זה, זה יהפוך את כל ההכנה להרבה יותר קלה.
- שופכים לקערה אבקת סוכר בנדיבות. מכדררים מהבצק כדורים קטנים ומצפים כל אחד מהם באבקת סוכר, ממש כמו טראפלס.
- מסדרים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל-10 דקות בלבד.
- אחרי 10 דקות העוגיות לא יראו לכם אפויות - תוציאו אותן. תנו להן להתקרר ותגלו שקיבלתן עוגיות מושלגות מדהימות.