מתכון לשבת גם השכנה התימנייה שלי לא האמינה שאני הכנתי את הג'חנון הזה

במשך שנים קינאתי בג'חנון של השכנה התימנייה שלי ולא האמנתי שאני יכולה להכין אחד כזה לגמרי בעצמי. אחרי שניסיתי פעם אחת גיליתי שזה ממש לא מסובך - ובעיקר טעים בטירוף

חדשות כיפה חדשות כיפה 08/02/24 12:47 כט בשבט התשפד

גם השכנה התימנייה שלי לא האמינה שאני הכנתי את הג'חנון הזה
ג'חנון, צילום: אביה טובי

במשך שנים קינאתי בשכנה התימנייה שלי שאוכלת ג'חנון כל שבת בבוקר, עם מתכון שקיבלה מאמא שקיבלה מסבתא, בדיוק כפי שהכינו בתימן. עד שיום אחד קיבלתי את המתכון הזה והחלטתי לנסות בעצמי - ונדהמתי שהתוצאה יצאה טובה כל כך. כשנתתי לה לטעום גם היא בעצמה לא האמינה שאני בעצמי הכנתי את זה, ויצא בדיוק כמו המקור.

מצרכים לג'חנון תימני מסורתי

  • קילו קמח רגיל
  • 3 כוסות מים
  • 5 כפות סוכר (עדיף חום)
  • כף מלח
  • שקית אבקת אפייה
  • חמאה

הוראות הכנה לג'חנון תימני מסורתי

  1. מערבבים את כל החומרים יחד, מלבד החמאה, מכסים במגבת יבשה ונקייה ומניחים לשעה.
  2. לאחר שעה משמנים מעט את הידיים בשמן ולשים היטב היטב. מחלקים ל9-12 כדורים ומניחים אותם בתבנית עם מלא שמן ונותנים להם לנוח לפחות שעתיים.
  3. בינתיים משמנים היטב סיר של ג'חנון ומתחילים בהכנת הצורה: לוקחים כדור אחד, מניחים על משטח משומן מעט ופותחים לעיגול גדול, לוקחים חמאה ברוחב לב ומורחים את העלה, ואז מקפלים את הקצה הימני של הבצק למרכז הבצק ואת הקצה השמאלי למרכז הבצק, ואז מתחילים לגלגל כמו רולדה מהקצה הקרוב אליכם אל הקצה הרחוק, ומניחים בסיר.
  4. ממשיכים עם שאר הכדורים ומסדרים אותם שורה לאורך שורה לרוחב, סוגרים ומכניסים לתנור בחום של 70 מעלות, למשך לילה שלם.
  5. כדי לקבל ביצים חומות לצד הג'חנון, תרתיחו את הביצים ולאחר מכן תכניסו לתנור בזמן שהכנסתם את הג'חנון.