מתכון לפיצה ביתית
ל-4 פיצות אישיות
לבצק:
- 500 גרם קמח לפיצה
- כף מלח
- 2 כפות סוכר
- שקית שמרים יבשים (10 גרם)
- 1/3 כוס מים
- 1 ו-1/4 כוסות מים פושרים
- 1/3 כוס שמן זית
- לרוטב עגבניות:
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום פרוסות
- 1 וחצי כוסות עגבניות מרוסקות
- 2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
- כף סוכר
- מלח לפי הטעם
לציפוי:
- 1/2 קילו מוצרלה מגוררת
- אם רוצים אפשר לשלב גם עם כדורי מוצרלה רכה
- עלי אורגנו
- עליי בזיליקום
- מעט שמן זית
הוראות הכנה לפיצה ביתית
- לבצק: בקערת מיקסר גדולה לשים את כל החומרים במשך כ-20 דקות במהירות נמוכה לבצק רך ואחיד.
- מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים דקה נוספת.
- מכסים ומתפיחים במקרר במהלך הלילה. אם אין זמן, מתפיחים בטמפרטורת החדש למשך
- כשעתיים, לא פחות.
- לרוטב: מחממים במחבת שמן זית ומזהיבים את קוביות הבצל ופרוסות השום.
- מוסיפים את העגבניות והסוכר, מתבלים במלח ומבשלים כ-7 דקות על אש נמוכה.
- מעבירים את הרוטב למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.
- הרכבת הפיצה: מחלקים את הפיצה לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דק ועגול.
- מניחים כל עיגול על תבנית פיצה ייעודית, מורחים כמות נדיבה של רוטב עגבניות, מסדרים תערובת של מוצרלה יבשה ופיסות מוצרלה רכה. מתבלים במעט שמן זית ועלי אורגנו.
- מחממים בתנור בחום הגבוה ביותר (250-300 מעלות) אבן שמוט או משטח פאסט אנד קראסט.
- אופים כ-15 דקות על האבן או המשטח עד ששולי הבצק משחימים.
- מוציאים מהתנור ומפזרים עלי בזיליקום.
המתכון באדיבות מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, באדיבות סולתם.