לא רק פלפלים: 12 ירקות שאפשר למלא באורז ובשר

ידעתם שאפשר למלא מלפפונים? אספנו בשבילכם 12 ירקות שאפשר להפוך לממולאים מפנקים עם אורז, בשר או בגרסה החלבית - לא תאמינו כמה זה קל וכמה זה מרשים

חדשות כיפה חדשות כיפה 31/01/24 12:59 כא בשבט התשפד

לא רק פלפלים: 12 ירקות שאפשר למלא באורז ובשר
עגבניות ממולאות, צילום: Esin Deniz,Shutterstock

מי לא אוהב ממולאים? מנה שהיא גם עיקרית וגם תוספת בבת אחת, עשירה ומפנקת. אם כבר נמאס לכם מהפלפלים הרגילים, זה הזמן להיחשף לירקות נוספים שאפשר למלא ולהרשים איתן את כל הסועדים.

פלפל ממולא

הפלפל הממולא היא המנה הקלאסית שכל אחד חייב ללמוד להכין מתישהו. הפלפל הוא אב כל הממולאים, אך לא צריך להישאר לבד על השולחן. את אותו המילוי בדיוק שהכנתם עבורו אתם יכולים להכניס לכל כך הרבה ירקות.

פלפל ממולא

פלפל ממולא צילום: Anna Shepulova,Shutterstock

עלי גפן

עלי גפן נולדו כדי שימלאו אותם. זה קל, מהיר וטעים ברמות, בלי הרבה סיבוכים ועם הבטחה ברורה שהסועדים יצאו שבעים.

עלי גפן

עלי גפן צילום: Esin Deniz,Shutterstock

כרוב ממולא

הכרוב הוא אחד הירקות המושלמים למילוי. העלים הדקים, הטעם שלא משתלט והמרקם המשתנה בבישול הופכים את הכרוב הממולא לארוחה מושלמת.

כרוב ממולא

כרוב ממולא צילום: Julie208,Shutterstock

עגבניות ממולאות

אין ירק שישתלב בצורה טובה יותר עם הטעמים של המילוי, שבדרך כלל מכיל בעצמו עגבניות, כמו העגבנייה. עגולה, נוחה למילוי ועסיסית, מזכירה את הפלפל אבל מציעה גרסה משודרגת.

עגבניות ממולאות

עגבניות ממולאות צילום: Esin Deniz,Shutterstock

קישואים ממולאים

הקישוא אמנם צר מעט והמילוי מאתגר, אבל תוכלו גם להקל על עצמכם ולהכין סירות קישואים קלות להכנה וסופר טעימות. הקישוא יעבוד מצויין גם עם מילוי חלבי של גבינות והקרמה מלמעלה, והתוצאה תהיה גם מפנקת וגם מהממת.

קישואים ממולאים

קישואים ממולאים צילום: Esin Deniz,Shutterstock

פטריות ממולאות

זה אולי הירק הכי קל למילוי: כל מה שצריך הוא לשלוף את הרגל של הפטרייה ולמלא במה שתרצו, ממש כמו קערה. מילוי חלבי, בשרי או צמחוני, הכל ישתלב מצוין עם פטריות פורטובלו גדולות.

פטריות ממולאות

פטריות ממולאות צילום: Alexander Prokopenko,Shutterstock

חצילים ממולאים

ממש כמו שאתם מכינים חציל עם טחינה, גם כאן תפתחו את החציל לשניים ותשדרגו אותו עם מילוי מפנק.

חצילים ממולאים

חצילים ממולאים צילום: Seva_blsv,Shutterstock

דלעת ממולאת

דלעת ממולאת היא לא רק טעימה, אלא גם הצגה של ממש, כזאת שאם תשימו על השולחן היא תגנוב את כל תשומת הלב. טעים, לא מסובך ושווה את המאמץ.

דלעת ממולאת

דלעת ממולאת צילום: Goskova Tatiana,Shutterstock

ארטישוק ממולא

מנה מושלמת לשבת או לחג, כשמתחשק לכם להאיר את הבית עם סיר צהוב, טעים וחמצמץ.

ארטישוק ממולא

ארטישוק ממולא צילום: Esin Deniz,Shutterstock

בצל ממולא

זה אמנם דורש סבלנות, אך הסבלנות משתלמת. אחרי שתכינו בצלים ממולאים בפעם הראשונה תגלו שזה לא כל כך מפחיד כמו שזה נראה, ושזה מספיק טעים כדי שתכינו את זה שוב ושוב ושוב.

בצל ממולא

בצל ממולא צילום: Esin Deniz,Shutterstock

תפוחי אדמה ממולאים

תפוח האדמה יופיע על השולחן שלכם כמעט תמיד, בדרך כלל כתוספת, וזה הזמן להפוך אותו למנה העיקרית. ממש כמו אלו שמוכרים בקניונים עם שמנת וזיתים רק בגרסה הבשרית, לא מסובך ומפנק.

תפוחי אדמה ממולאים

תפוחי אדמה ממולאים צילום: AS Foodstudio,Shutterstock

מלפפון ממולא

כנראה שאף פעם לא חשבתם למלא מלפפון, אבל אין לכם מושג כמה כדאי לכם לעשות את זה. את החמצמצות של המלפפון אף ירק אחר לא יכול להחליף, ובשילוב עם המילוי הנכון תקבלו מנה בלתי נשכחת.

מלפפון ממולא

מלפפון ממולא צילום: Stock for you,Shutterstock

מצרכים למילוי אורז ובשר

  • כוס אורז
  • בצל בינוני קצוץ
  • גזר מגורד
  • הרבה כוסברה או פטרוזיליה
  • כפית מלח לימון
  • חצי כפית כורכום
  • קורט פלפל שחור
  • מעט מלח
  • עגבנייה חתוכה ללא קליפה