לקחו לי 15 דקות להכין את רוטב הפסטה הכי טעים שאכלתי אי פעם

רוטב רוזה אמיתי לא מכינים מרסק עגבניות קנוי ושמנת לבישול. הגיע הזמן לחמם את התנורים, לשלוף את המלח הגס מהארון ולהכין רוטב רוזה אמיתי, קרמי וממכר

חדשות כיפה חדשות כיפה 30/01/24 14:11 כ בשבט התשפד

לקחו לי 15 דקות להכין את רוטב הפסטה הכי טעים שאכלתי אי פעם
פסטה רוזה, צילום: BrandonKleinPhoto,Shutterstock

מצרכים לרוטב רוזה

  • 5-6 עגבניות
  • פלפל אדום
  • בצל לבן/סגול
  • ראש שום
  • מלח גס
  • 250 מ"ל שמנת לבישול
  • כפית אגוז מוסקט
  • כפית סוכר חום
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה לרוטב רוזה

  1. חותכים את העגבניות, הפלפל, והבצל לרבעים ומסדרים בתבנית. מסירים את החלק העליון של השום ומניחים אותו במרכז התבנית.
  2. מזלפים שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור על 220 מעלות ל-15 דקות.
  3. מכאן כמעט ולא נשאר מה לעשות. טוחנים את הירקות שיצאו מהתנור בבלנדר עד למרקם נוזלי ככל האפשר (לא להיבהל אם יוצא מעט גרגירי), מעבירים לסיר ומוסיפים את השמנת והתבלינים. אחרי כמה דקות של בישול תקבלו רוטב פשוט מושלם לפסטה.