5 טעויות בהכנת שוקו שכולם עושים

הדרך לשוקו מושלם עוברת בפרטים הקטנים. אספנו 5 טעויות נפוצות בהכנת שוקו, מטמפרטורה לא נכונה ועד תוספות מוגזמות

חדשות כיפה חדשות כיפה 30/01/24 13:48 כ בשבט התשפד

5 טעויות בהכנת שוקו שכולם עושים
שוקו חם לחורף קר, צילום: shutterstock

שוקו הוא משקה אהוב על רבים, ילדים ומבוגרים כאחד. הוא קל להכנה, טעים ומזין. אך למרות הפשטות לכאורה, רבים נוטים לעשות טעויות בהכנתו, טעויות שפוגעות בטעם ובאיכות המשקה.

עצלנות

הכי פשוט לקחת שוקו או קקאו להוסיף חלב חם ומים רותחים, קצת לערבב ויש לכאורה שוקו חם. אבל אם אתם באמת רוצים להתפנק עם שוקו חם, יש דרך לעשות את זה נכון, קצת יותר עבודה ואולי גם לשטוף סיר, אבל את השוקו הזה לא תרצו לסיים

הוספת תוספות מוגזמות

תוספות כמו קצפת, מרשמלו, שוקולד מגורר וסוכריות הן אמנם טעימות, אך הוספה מוגזמת שלהן עלולה להפוך את השוקו למאוד מתוק, כבד וקשה לעיכול. מומלץ להוסיף תוספות במידה, תוך הקפדה על איזון טעמים.

בישול יתר

בישול שוקו על אש גבוהה או במשך זמן ממושך עלול לגרום לו להישרף ולהפוך למריר. מומלץ לחמם את השוקו על אש קטנה תוך כדי ערבוב מתמיד, עד להגעה לטמפרטורה הרצויה. אין צורך להרתיח את השוקו.

שימוש בחומרים לא איכותיים

המרכיבים החשובים ביותר בשוקו הם החלב, השמנת המתוקה והשוקולד. חשוב לבחור חומרים איכותיים, טריים וטעימים. שימוש בחומרים לא איכותיים עלול לפגוע משמעותית בטעם של השוקו ולהפוך אותו לדלוח ולא נעים לשתייה.

אי הקפדה על טמפרטורה נכונה

חשוב להקפיד על טמפרטורה נכונה במהלך הכנת השוקו. חלב קר מדי עלול לגרום לשוקו להיות גרגירי, וחלב חם מדי עלול לגרום לשוקו להישרף ולהפוך למריר.

שוקו חם

שוקו חם, צילום: Valerii__Dex,Shutterstock

מתכון לשוקו מפנק ומושלם

2 כוסות חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
מקל קינמון/חצי כפית קינמון (לא חובה)
2 כפיות תמצית וניל
2 חבילות שוקולד מריר, או חבילת שוקולד מריר וחבילת חלב ( לאוהבי המתוק)
לציפוי :
מרשמלו (חפשו את הקטנים)
קצפת
שוקולד מגורר

הכנה:
מחממים את החלב, שמנת, קינמון, סוכר ותמצית וניל יחד ואחרי רתיחה מוסיפים את השוקולד עד שנמס.
מוזגים לכוס. שמים ציפוי לבחירה (אפשר גם בלי) ונהנים.