מתכון לשבת עם כוס תה ליד, זאת העוגה המושלמת לשבת גשומה כזאת

היא דורשת זמן, סבלנות והרבה השקעה, אבל כשתאכלו אותה בבוקר שבת עם כוס תה בצד והגשם יטפטף מולכם בחלון אתם תברכו את עצמכם על כך שבחרתם להכין אותה. מתכון לעוגת מוס שוקולד עם אגוזי לוז מקורמלים

חדשות כיפה חדשות כיפה 25/01/24 10:28 טו בשבט התשפד

עם כוס תה ליד, זאת העוגה המושלמת לשבת גשומה כזאת
עוגת מוס שוקולד עם אגוזי לוז מקורמלים, צילום: אמיר מנחם

מצרכים לעוגת מוס שוקולד עם אגוזי לוז מקורמלים

לתחתית העוגה:

  • 200 גרם עוגיות מיני קוקיס בטעם קרמל
  • 70 גרם שוקולד מריר עם אגוזי לוז מקורמלים
  • 40 גרם חמאה

לליבת ריבת חלב:

  • 8 גרם אבקת ג’לטין
  • 40 גרם מים קרים מהמקרר
  • 100 גרם חלב
  • 200 גרם ריבת חלב

למוס שוקולד:

  • 65 גרם חמאה
  • 220 גרם שוקולד מריר
  • 500 גרם שמנת להקצפה 38%

לגנאש שוקולד:

  • 100 גרם שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר עם אגוזי לוז מקורמלים קצוץ דק
  • אגוזי לוז קצוצים

הוראות הכנה לעוגת מוס שוקולד עם אגוזי לוז מקורמלים

תחתית העוגה:

  1. במעבד מזון טוחנים את המיני קוקיס לפירורים דקים ומעבירים לקערה.
  2. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות או על סיר אדים כפול (בן מארי).
  3. מוסיפים את השוקולד לפירורים ומערבבים.
  4. ממיסים חמאה במיקרוגל, מוסיפים לתערובת המיני קוקיס ומערבבים עד לתערובת אחידה.
  5. משטחים את התערובת בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.

ליבת ריבת חלב:

  1. מערבבים את אבקת הג'לטין בעזרת מטרפה עם המים הקרים ומכניסים למנוחה של כרבע שעה במקרר.
  2. לאחר רבע שעה, מוסיפים לג'לטין את החלב ומחממים כדקה במיקרוגל עד שהג'לטין נמס.
  3. יוצקים על ריבת החלב את תערובת הג'לטין ומערבבים היטב.
  4. אוטמים רינג בקוטר 20 ס"מ עם ניילון נצמד ומניחים על משטח ישר.
  5. יוצקים את התערובת לרינג ומעבירים למקפיא למשך הלילה.

מוס שוקולד:

  1. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות או על סיר אדים כפול (בן מארי) את השוקולד והחמאה.
  2. מקציפים את השמנת המתוקה עד למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת השוקולד ב-3 פעימות.
  3. יוצקים מחצית מהמוס לתבנית עם התחתית, מניחים מעל את אינסרט ריבת החלב וסוגרים עם המחצית השניה של המוס.
  4. מעבירים להקפאה בפריזר (לפחות 5 שעות).

גנאש שוקולד:

  1. מחממים את השמנת המתוקה בסיר עד לסף רתיחה.
  2. שופכים את השמנת על השוקולד המריר הקצוץ ב-3 פעימות תוך כדי ערבוב.
  3. מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית, מצפים אותה בגנאש ומפזרים מעל את האגוזים.

המתכון באדיבות כרמית