התבשיל הזה יהפוך את סעודת הט"ו בשבט שלכם למטורפת

ארוחת החג המשפחתית יכולה להסתכם בפירות יבשים ומעט פיצוחים, אבל יכולה גם להפוך לארוחה מדהימה עם תבשיל שידהים את כל הסועדים: מתכון לאסאדו מתקתק על אורז טנזיה שנותן כבוד לפירות היבשים

חדשות כיפה אוריאל סרור 24/01/24 11:57 יד בשבט התשפד

התבשיל הזה יהפוך את סעודת הט"ו בשבט שלכם למטורפת
אסאדו מתקתק על אורז טנזיה, צילום: עוז אוחיון

מצרכים לאסאדו מתקתק

  • 2 קילו נתח אסאדו משוייש
  • 3 בצלים לבנים
  • 2 גבעולי סלרי
  • 200 גרם תמרים מג'הול
  • 200 גרם שזיפים ללא גלעין
  • 200 גרם משמשים

למרינדה:

  • שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל שחור

לרוטב:

  • כוס יין אדום מתוק
  • כוס ציר בקר
  • רבע כוס סילאן
  • כפית מלח

הוראות הכנה לאסאדו מתקתק

  1. פורסים את הבצלים ומניחים על תבנית. קוצצים סלרי ומוסיפים אותו.
  2. שמים בקערה חצי כוס שמן זית ו-3 שיני שום כתושות. מערבבים. מורחים על הנתחים מכל כיוון עושים עיסוי טוב טוב. מפזרים לאורך כל הנתח מלח גס ופלפל.
  3. מניחים את הנתח על הבצל והסלרי. חוצים את התמרים ל-2 (חשוב מאוד כי הם חלק מהטעם של התבשיל). מפזרים מסביב את השזיפים ללא גלעין ואת המשמשים.
  4. בקערה נפרדת מערבבים כוס ציר בקר כוס יין אדום כפית מלח ורבע כוס סילאן. שופכים מעל אופים בתנור 165 מעלות למשך 3 שעות.
  5. מניחים על צלחת גדולה או על בוצ'ר ומקשטים עם עלה חזרת מיוחדים לכבוד החג.

מצרכים לאורז טנזיה

  • 3 כוסות אורז בסמטי
  • 3 כפות שמן קנולה
  • כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 5 כוסות מים רותחים
  • מעט שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1/2 1 כפות סוכר חום דמררה
  • כוס שזיפים מיובשים,
  • כוס צימוקים בהירים
  • כוס משמשים מיובשים
  • כוס שקדים קלופים
  • 1/4 כוס סירופ מייפל
  • כפית מלח
  • מעט פלפל שחור טחון

הוראות הכנה לאורז טנזיה

  1. מתחילים בבישול האורז: יוצקים שמן לסיר ומחממים מעל להבה בינונית מוסיפים אורז, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  2. יוצקים לסיר את המים, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 11 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור 15 דקות נוספות.
  3. בזמן שהאורז מתבשל יוצקים שמן לסיר ומחממים מעל להבה בינונית מטגנים את הבצל עם הסוכר תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך 5-10 דקות, עד שהבצלים זהובים.
  4. מניחים את הפירות המיובשים ומעבירים למחבת עם הבצל. מוסיפים שקדים, מייפל, מלח ופלפל, מערבבים היטב ומבשלים יחד עד להזהבה.
  5. מעבירים את הטנזיה לסיר עם האורז המבושל ומערבבים היטב ובעדינות. מחלקים לצלחת שחורה גדולה ובתאבון.

הכותב הוא השף של גן האירועים טרויה.