לסלט או ללימונדה: איך שומרים על לימון?

הפרי החמצמץ משמש את כולנו לא מעט במטבח, ולכן כדאי שנדע איך נכון לאחסן אותו. מצאנו עבורכם 3 שיטות פשוטות לאחסן לימון בצורה שתשמור על הטעם ועל הטריות

חדשות כיפה חדשות כיפה 14/01/24 13:40 ד בשבט התשפד

לסלט או ללימונדה: איך שומרים על לימון?
לימון, צילום: New Africa,Shutterstock

לימון הוא אחד הפירות הכי שמישים במטבח. תצטרכו אותו בכל פעם שתרצו לתבל סלט, להכין לימונדה, לפנק מנה בגרידת לימון או לשלב בקוקטייל ביתי. כדי שלא תצטרכו לקנות כל יומיים לימון חדש, כדאי שתדעו איך נכון לאחסן אותו.

1. קערת הפירות

אם אתם מתכננים להשתמש בלימונים שלכם בימים הקרובים, אחסנו אותם בטמפרטורת החדר. זה יכול להיות בקערת הפירות שלכם או על השיש, הרחק מאור השמש.

2. מקרר

אם אתם רוצים שהלימונים ישרדו לאורך זמן, שבועיים עד ארבעה שבועות, אפשר לאחסן אותם שלמים במקרר, במגירת הירקות או בשקית ניילון מחוררת - כדי להכניס פנימה אוויר. חשוב להימנע מלחות, שעלולה לגרום לעובש, ולוודא שהלימונים יבשים לפני שמכניסים אותם במקרר.

אם אתם רוצים לאחסן רק חלק מהלימון, אחרי שהשתמשתם בו, תעטפו אותו בניילון נצמד או נייר אלומיניום. כשהוא חצוי, הלימון יכול להישמר עד שבוע.

3. מקפיא

לימונים במקפיא שנשמרים פרוסים או מיץ לימון שנשמר במגשי קוביות קרח יכולים להחזיק מעמד גם שלושה עד ארבעה חודשים. למרות זאת, חשוב לזכור שההקפאה משנה את המרקם של הלימונים ועדיף להשתמש בהם רק לצורך בישול, אפייה או הכנת לימונדה.