טעם, מראה ומרקם של בשר: אף אחד לא יאמין לכם שהקציצות האלה צמחוניות

צמחונים לא צריכים לוותר על ארוחת צהריים עשירה ומשביעה של קציצות ברוטב אדום על אורז לבן או קוסקוס דק. הקציצות הצמחוניות האלה הן הפיתרון המושלם - הטעם, המראה והמרקם של הבשר, בלי ייסורי המצפון

חדשות כיפה חדשות כיפה 14/01/24 13:00 ד בשבט התשפד

טעם, מראה ומרקם של בשר: אף אחד לא יאמין לכם שהקציצות האלה צמחוניות
קציצות צמחוניות, צילום: nadianb,Shutterstock

מצרכים לקציצות צמחוניות

לקציצות:

  • טחון צמחוני של טבעול
  • בצל קצוץ
  • סלרי קצוץ
  • ביצה
  • פירורי לחם
  • אפשרי: טחינה
  • תבלינים: מלח, כמון, פפריקה, פטרוזיליה

לרוטב:

  • בצל פרוס
  • עגבניה פרוסה
  • 2 שיני שום כתושות
  • רסק עגבניות
  • תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה, מעט סוכר

הוראות הכנה לקציצות צמחוניות

  1. מטגנים על מחבת את הבצל והסלרי עד להזהבה של הבצל.
  2. מערבבים את כל המצרכים לקציצות, עם התבלינים. מוסיפים טחינה לפי הצורך עד שהתערובת תהיה אחידה.
  3. משמנים תבנית ומסדרים עליה קציצות. מכניסים לתנור על 190 מעלות עד להשחמה.
  4. לרוטב: בסיר רחב מטגנים בצל עד לשקיפות. מוסיפים את העגבניה ואת שיני השום ומבשלים עד לריכוך. מוסיפים רסק, תבלינים ומים.
  5. מסדרים את הקציצות בתוך סיר הרוטב, מכסים אותן משני הצדדים ומבשלים דקות ספורות עד לספיגת הטעמים.