אל תזרקו! שני מתכונים לקוטג' פג תוקף

זה קורה כמעט בכל בית, קוטג' במקרר שפג תוקף. עד מתי מותר לאכול אותו ומתי חייבים לזרוק לפח. תופתעו

חדשות כיפה חדשות כיפה 02/01/24 10:48 כא בטבת התשפד | עודכן בתאריך 02/01/24 10:49

אל תזרקו! שני מתכונים לקוטג' פג תוקף
מה עושים עם הקוטג, צילום: Okrasiuk,Shutterstock

באופן כללי, קוטג' פג תוקף עדיין יכול להיות בטוח לאכילה למשך כ-3 ימים לאחר תאריך התפוגה, כל עוד הוא נשמר במקרר. עם זאת, חשוב לבדוק את הקוטג' לפני אכילה. אם הקוטג' נראה או מריח פגום, עדיף להשליך אותו.

כמה טיפים כדי לשמור על הקוטג' במצב טוב:

  • השאירו את הקוטג' במקרר בטמפרטורה של 4 מעלות צלזיוס או פחות.
  • אכלו את הקוטג' תוך 3 ימים לאחר פתיחתו.
  • אם אינכם מתכוונים לאכול את הקוטג' בזמן הקרוב, הכניסו אותו במקפיא. הקוטג' יישמר במקפיא עד 6 חודשים.

מאפים ותבשלים: מה אפשר לעשות עם קוטג'

אם עבר התאריך ולכאורה הקוטג' פג תוקף אך עדין נראה ראוי לאכילה, הנה כמה דברים שאתם יכולים לעשות איתו.

  • הוסיפו אותו למאפים או עוגות. הקוטג' ייתן למאפים או לעוגות מרקם עדין ועשיר. לדוגמה, ניתן להשתמש בקוטג במקום שמנת חמוצה או גבינה לבנה במתכון לפנקייקים, בראוניז או עוגת גבינה.
  • השתמשו בו להכנת סלטים או תבשילים. הקוטג הוא מקור טוב לחלבון, והוא יכול לעזור להפוך את המאכלים הללו לטעימים יותר ומזינים יותר. לדוגמה, ניתן להוסיף קוטג לסלט טונה, סלט ירקות או תבשיל ירקות.
  • השתמשו בו להכנת ממרח. ניתן לערבב קוטג עם פירות, ירקות או תבלינים כדי ליצור ממרח טעים וקל להכנה. לדוגמה, ניתן לערבב קוטג' עם בננות, תותים או אבוקדו כדי ליצור ממרח מתוק או חמוץ.

שוב, יש לבדוק לפני שאין לו מראה עכור, דליל או גושים ואין לו ריח חמוץ או לוואי - במקרים כאלו, השליכו את הקוטג' לפח.

מעולה לפנקייק

מעולה לפנקייק צילום: Polina Eugenevna,Shutterstock

הצעה למתכון: פנקייקים

מצרכים:

  • 1 כוס קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1 כוס חלב
  • 1/2 כוס קוטג' פג תוקף
  • 1 כפית תמצית וניל

הוראות:

  1. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  2. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הביצה, החלב, הקוטג' והוניל.
  3. מוסיפים את תערובת הביצה לתערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מחממים מחבת פנקייקים על אש בינונית.
  5. יוצקים כ-1/4 כוס תערובת לפנקייק למחבת ומטגנים עד שהפנקייק מזהיב משני הצדדים.
  6. מגישים עם סירופ מייפל, ריבת פירות או אבקת סוכר.

הצעה למתכון: מילוי לבורקס

מצרכים:

  • 500 גרם בצק עלים
  • 500 גרם קוטג' פג תוקף
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס שמיר קצוצה

הוראות:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. על משטח מקומח, מרדדים את בצק העלים לעלה דק.
  3. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקוטג', הביצה, המלח, הפטרוזיליה והשמיר.
  4. מפזרים את המלית על כל עלי הבצק.
  5. מגלגלים את הבצק לרולדה.
  6. חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי של כ-2 סנטימטרים.
  7. מסדרים את הפרוסות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  8. אופים במשך כ-30 דקות, או עד שהבורקס מקבל צבע