בדקנו: כמה זמן צריך לבשל אורז? וכמה מים צריך?

כמה פעמים עמדתם מול הסיר של האורז והתלבטתם אם הוא מוכן? אז בדקנו איך צריך לבשל את האורז שיצא מושלם, כמה זמן כל סוג אורז צריך וגם: כמות המים המדוייקת לכל סוג אורז

חדשות כיפה חדשות כיפה 21/12/23 14:30 ט בטבת התשפד

בדקנו: כמה זמן צריך לבשל אורז? וכמה מים צריך?
אורז, צילום: HikoPhotography,Shutterstock

אורז הוא אחד המצרכים הבסיסיים ביותר במטבח, והוא משמש כבסיס למגוון רחב של מנות, החל מסלטים ועד מנות עיקריות. הכנת אורז מושלם היא עניין פשוט, אך ישנם כמה טיפים שיעזרו לכם להגיע לתוצאה מושלמת.

אז איך מבשלים אורז?

היחס המומלץ בין מים לאורז הוא 1.5 כוסות מים לכל כוס אורז. זהו היחס שיבטיח שהאורז יהיה רך וטעים.
הבסיס לכל מתכון אורז הוא : כוס אורז לבן, 1.5 כוס מים, מלח ופלפל.

  1. שוטפים את האורז במסננת מתחת למים קרים למשך דקה עד שכל המים זורמים צלולים.
  2. מחממים סיר גדול על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את האורז והמלח ומערבבים היטב עד שהאורז עטוף בשמן.
  3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  4. מורידים את הלהבה ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 18 דקות.
  5. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 5 דקות נוספות.
  6. פותחים את הסיר ומערבבים את האורז בעדינות בעזרת מזלג.
תוסיפו כורכום לאורז צהוב

תוסיפו כורכום לאורז צהוב צילום: Esin Deniz,Shutterstock

טיפים לבישול אורז מושלם

  • שיטפו את האורז: שטיפת האורז מסירה ממנו את שאריות העמילן, מה שעוזר למנוע את הדבקות הגרגריים.
  • הוסיפו שמן לסיר לפני הבישול. זה יעזור למנוע מהאורז להידבק לסיר
  • לא מערבבים את האורז במהלך הבישול: ערבוב האורז עלול לגרום לו להידבק.
  • מכסים את הסיר במהלך הבישול: כיסוי הסיר יסייע לשמור על החום ולמנוע מהמים להתאדות.
  • לא פותחים את הסיר עד שהבישול הסתיים: פתיחת הסיר לפני שהבישול הסתיים עלולה לגרום לאורז להידבק ולהפוך לדביק.
  • ערבבו את האורז בעזרת מזלג לפני ההגשה. זה יפריד את הגרגירים זה מזה ויביא למראה יפה יותר

מה ההבדל בין סוגי האורז וכמה זמן צריך לבשל אותם?

קיימים כל מיני סוגי אורזים, וכל אחד עם המרקם ואפשרויות הבישול שלו והכל תלוי בטעם שלכם ובמה שתרצו להכין :

  • אורז לבן: זהו סוג האורז הנפוץ ביותר, והוא בעל גרגרים ארוכים ודקים. זמן הבישול של אורז לבן הוא כ-18 דקות.
  • אורז בסמטי: זהו סוג אורז ארוך ודק, בעל טעם אגוזי. זמן הבישול של אורז בסמטי הוא כ-15 דקות.
  • אורז פרסי: זהו סוג של אורז בעל גרגרים קצרים ועבים. הוא פופולרי במיוחד במטבח הפרסי. זמן הבישול של אורז פרסי הוא כ-20-25 דקות.
  • אורז ריזוטו: זהו סוג של אורז בעל גרגרים עבים וקצרים. הוא משמש במיוחד להכנת ריזוטו ויש שמשתמשים בו גם לסושי. זמן הבישול של אורז ריזוטו הוא כ-20-25 דקות.
  • אורז חום: זהו סוג אורז בעל גרגרים שלמים, הכוללים את הקליפה והנבט. זמן הבישול של אורז חום הוא כ-40 דקות.
  • אורז מלא: זהו סוג אורז בעל גרגרים שלמים, אך הוא נטחן קלות כדי להקל על העיכול. זמן הבישול של אורז מלא הוא כ-30 דקות. שימו לב באורז מלא מומלץ לשים 2 כוסות מים על כל כוס אורז

אם אתם מתחילים בתחום, תתחילו עם האורז הלבן הפשוט. אורז לבן קל לבישול ותמיד יוצא רך ועסיסי. בהמשך מומלץ לנסות ולהכין גם סוגים אחרים ובכלל לגוון עם מתכוני האורז.

המלצות על מתכוני אורז, אפשר למצוא כאן