אם אין לכם כוח להכין מרק חמוסטה – הכירו את בן דודו: אורז חמוסטה

אם אתם לא מפחדים מטעם חמצמץ ומרק חמוסטה הוא התענוג שלכם בחורף, אתם חייבים לנסות את המתכון הזה

חדשות כיפה חדשות כיפה בשיתוף סוגת 10/09/23 09:07 כד באלול התשפג

אם אין לכם כוח להכין מרק חמוסטה – הכירו את בן דודו: אורז חמוסטה
אורז חמוסטה, צילום: לירן מימון

אחת לשבוע דליה, השכנה בדלת ממול, מתפרצת אלי הביתה עם משהו אחר שהיא הכינה ואני חייבת לטעום. זה יכול להיות כל דבר, גם דברים שאני בכלל לא אוהבת לאכול, והסברתי לה כבר אלפי פעמים. אבל האורז של דליה הוא הראשון שגם העזתי לבקש את המתכון שלו כדי להוסיף לרפרטואר שלי. דליה נידבה את הפרטים בשמחה, ומאז הוא הפך לבן בית בשולחן השבת שלנו.

האורחים שלנו כבר התרגלו לאורז המיוחד (וחלק אף ביקשו את המתכון), וכולם כבר יודעים שזה האורז של דליה השכנה, שהוא למעשה אורז כורדי - אורז חמוסטה.

צילום: לירן מימון

צילום: לירן מימון

יש אורז עגול לסושי ויש אורז עגול (לסוגת יש את שניהם) - הפעם מדובר באורז עגול רגיל, וזה חשוב כי יש לאורז הזה קצת מרקם של ריזוטו, אבל הוא הרבה יותר פשוט והרבה יותר טעים.

המצרכים:

חצי חבילת עלי סלרי - קצוץ
חצי חבילת עלי סלק - קצוץ
4 שיני שום כתוש
בצל קצוץ דק
חצי כוס שמן
חצי כוס לימון
כפית מלח
2 כוסות אורז עגול של סוגת שטוף

אופן ההכנה

1. שמים את הסלרי, עלי הסלק, השום הכתוש והבצל יחד עם 3.5 כוסות מים, שמן, מלח ומיץ לימון ומביאים לרתיחה.

2. אחרי שהכל רותח מוסיפים את האורז. מחכים לרתיחה נוספת ומעבירים לאש קטנה עד שהארוז סופג את כל הנוזלים (כ-20 דקות).

צילום: לירן מימון

צילום: לירן מימון

* לעוד מתכונים עם סוגת בכיפה

* לערוץ המתכונים של סוגת


בשיתוף סוגת