מתכון לשבת מתכון למרק אפונה וירקות לפתוח איתו את הצום

השבת הקרובה נפתחת בשבירת צום עשרה בטבת, ולכן יש להכין את התפריט בהתאם. אין כמו מרק עשיר עם אפונה וירקות אחרי יום שלם של צום, שיחזיר לכם את הנוזלים וימלא את הבטן הרעבה

חדשות כיפה חדשות כיפה 21/12/23 11:36 ט בטבת התשפד

מתכון למרק אפונה וירקות לפתוח איתו את הצום
מרק אפונה ירקות, צילום: יחצ

מצרכים למרק אפונה וירקות

  • כף שמן זית
  • בצל גדול קצוץ
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
  • כוס אפונה קפואה או טרייה
  • כוס גרעיני תירס קפואים או טריים
  • 4 כוסות מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אופציונלי: עשבי תיבול טריים (כמו פטרוזיליה או טימין) לקישוט

הוראות הכנה למרק אפונה וירקות

  1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד שהוא שקוף, כ-3-5 דקות.
  2. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה לסיר ומערבבים כמה דקות. לאחר מכן יוצקים פנימה את המים. מביאים את התערובת לרתיחה.
  3. מנמיכים את האש, מכסים ונותנים לזה להתבשל כ-10-15 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים.
  4. מוסיפים את האפונה והתירס לסיר. אם אתם משתמשים באפונה ותירס טריים, תנו להם להתבשל כ-5 דקות. אם הם קפואים, פשוט חממו אותם.
  5. מומלץ: לקבלת מרק חלק יותר, ניתן לערבב חלק מהמרק בבלנדר. היזהרו בעת ערבוב נוזלים חמים וודאו שהמרק התקרר מעט.
  6. מתבלים את המרק במלח ופלפל לפי הטעם.
  7. מקשטים בעשבי תיבול טריים אם רוצים ומגישים את המרק חם.

המתכון באדיבות רויטל אדמוני. הכותבת היא מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר.