כל הדרכים לחתוך ולמעוך אבוקדו

תפסתם את האבוקדו בשלב הבשל שלו? כל הדברים להוציא ממנו את המיטב ולא לאבד שום חלק

חדשות כיפה חדשות כיפה 07/12/23 13:57 כד בכסלו התשפד

כל הדרכים לחתוך ולמעוך אבוקדו
אבוקדו, צילום: 279photo Studio,Shutterstock

למרות שזה לא נראה, אבוקדו הוא פרי שגדל על עצים ואו שאתם אוהבים אותו או שלא. אין באמצע. בכל פעם שמגיע עונת האבוקדו, אפשר למצוא עשרות הסברים על איך תדעו שהאבוקדו שלכם בשל, ואיך לא לפספס את השעה ובעיקר איזה מתכונים אפשר להכין איתו. אבל הפעם רצינו לספר לכם על כל הדרכים שאפשר לקלף ולחתוך אותו.

טיפים חשובים לקילוף האבוקדו:

1. אם אתם רוצים לאכול רק חצי אבוקדו או רבע, השאירו את הגרעין מחובר לאבוקדו. כך הוא ישמר טוב יותר

2. הקליפה עשויה להיות קשה יותר כאשר האבוקדו לא בשל לחלוטין. קל להסיר את הקליפה החיצונית מאבוקדו כשהוא כבר בשל.

לאכול ולהנות

לאכול ולהנות צילום: Kotcha K,Shutterstock

3 דברים שלא ידעתם על אבוקדו:

1. גובהו של עץ אבוקדו בר יכול להגיע ל-15 מטר. הזן המתורבת קטן ממנו, ירוק-עד ובעל תפרחת לבנה

2. האבוקדו משמש גם בתעשיית הקוסמטיקה לייצור תכשירי שיער כשמפו וקרמים טבעיים לעור, וזאת בשל אחוז השומן הגבוה בפרי.

3. עצי האבוקדו הראשונים הובאו לארץ ישראל בשנת 1920 על ידי נזירים ממנזר השתקנים בלטרון. העצים המורכבים הראשונים הובאו בתחילת שנות ה-20 של המאה ה-20 וניטעו באדמות בית הספר החקלאי "מקוה ישראל".