מתכון לשבת העוגה הזאת היא בדיוק מה שצריך ליד הקפה בשבת

הקידוש בבוקר שבת חייב לכלול עוגות, ואם כבר עוגות - אז זאת. המתכון לעוגת סמורס מושחתת הוא בדיוק מה שאתם רוצים ליד הקפה שלכם

חדשות כיפה חדשות כיפה 30/11/23 10:54 יז בכסלו התשפד

העוגה הזאת היא בדיוק מה שצריך ליד הקפה בשבת
עוגת סמורס, צילום: יחצ

מצרכים לעוגת סמורס

  • 250 גרם ביסקווטים מרוסקים
  • 1/3 כוס אבקת סוכר
  • 120 גרם חמאה ממוסת
  • 3 פיינטים של גלידת ס'מורס
  • 280 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • 2 כוסות ממרח מרשמלו
  • אריזת מיני מרשמלו

הוראות הכנה לעוגת סמורס

  1. מכינים את תערובת הבצק לתחתית העוגה: מערבבים את הביסקוויטים ואבקת הסוכר, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת מרקם חולי וחמאתי.
  2. בעזרת האצבעות או בעזרת תחתית שטוחה של כוס מדידה, מהדקים את התערובת לתחתית ולצדדי תבנית קפיצית עגולה בגודל 23 ס"מ.
  3. מצננים במשך 10 דקות, בזמן שאתם מכינים את מילוי הגלידה.
  4. מילוי הגלידה: מוציאים את הגלידה מהאריזות אל קערה גדולה וממתינים כ-10 דקות עד להתרככות. מערבבים מעט ומניחים את הגלידה בשכבה אחידה מעל תחתית הביסקוויטים.
  5. על שכבת הגלידה, מורחים 2 כוסות ממרח מרשמלו (ניתן לקרר את שכבת הגלידה לפני, או להוסיף את ממרח המרשמלו מיד אחרי שהוספתם את הגלידה). לאחר מכן, מקפיאים את העוגה לכשעתיים לפחות.
  6. לפני ההגשה: מוציאים את העוגה מהמקפיא וממתינים כ-10 דקות.
  7. מפזרים מעל מיני מרשמלו ובעזרת ברנר משחימים מעט את המרשמלו עד לקבלת גוון זהוב חום.
  8. ניתן לקשט את העוגה עם רוטב פאדג' חם. על מנת להכין את הרוטב, מערבבים את השוקולד עם שמן הקוקוס בקערה הבטוחה לשימוש במיקרוגל ל-30 שניות. מערבבים ומחזירים למיקרוגל ל-30 שניות נוספות, עד שהשוקולד נמס לגמרי. חותכים את העוגה, מזלפים מעל קצת מרוטב הפאדג’ החם, מגישים ונהנים!

המתכון באדיבות של בן&ג'ריס