למפעל הירקות בעוטף עזה יש מתכון מנצח ללביבות גזר - השגנו אותו

מפעל הירקות של שטראוס בקיבוץ ברור חיל מלקט את התוצרת החקלאית מעוטף עזה. בשבעה באוקטובר הוא נסגר, ועכשיו חזר לפעילות. את המתכון שלהם ללביבות גזר אי אפשר להחליף באף מתכון אחר

חדשות כיפה חדשות כיפה 28/11/23 15:42 טו בכסלו התשפד

למפעל הירקות בעוטף עזה יש מתכון מנצח ללביבות גזר - השגנו אותו
לביבות גזר, צילום: טעם הטבע שטראוס

מפעל הירקות הטריים של שטראוס בקיבוץ ברור חיל, מלקט את התוצרת החקלאית מהעוטף, שוטף אותה, חותך אותה ואורז אותה. בשביעי באוקטובר, אחרי המאורעות המחרידים בדרום, המפעל נסגר. כעת, חודש וחצי למלחמה, הוא סוף סוף חזר לשגרה. לכבוד חג החנוכה "טעם הטבע" מפרסם מתכון מנצח ללביבות גזר, שמגיע מהעוטף באהבה לצלחת.

מצרכים ללביבות גזר

מתכון לכ-15-20 יחידות

  • 1 שקית (400 ג') גזר מגורד של טעם הטבע
  • 1 בצל, קלוף
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 ביצים
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כפית סילאן/מייפל
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כוס קמח לבן (ואפשר גם חצי לבן חצי כוסמין או קמח עדשים לגרסה נטולת גלוטן)

הוראות הכנה ללביבות גזר

  1. מגרדים את הבצל על פומפייה.
  2. מניחים בקערה גדולה את כל המצרכים פרט לקמח ומערבבים.
  3. מוסיפים קמח ומערבבים היטב.
  4. משמנים נייר אפייה בעזרת תרסיס שמן ומניחים עם כף מהתערובת.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהקציצות יציבות ומוכנות.