בימים האלה אני מוצאת נחמה רק בתבשילים, והנה קציצות שנטרפו ובצדק

השף אבי ביטון יחד עם טחינה "טורקיז" הציעו להכין קציצות לילדים. האמת הופתעתי מכמה שזה פשוט ואיך שזה חוסל על ידי הילדים

חדשות כיפה חדשות כיפה 06/11/23 10:29 כב בחשון התשפד

בימים האלה אני מוצאת נחמה רק בתבשילים, והנה קציצות שנטרפו ובצדק
טעים כמו שזה נראה, צילום: שני בריל

אני אוהבת טחינה והמשפחה אוהבת קציצות, אז שהציעו לשלב בניהם, אמרתי שננסה. השף אבי ביטון יחד עם טחינה "טורקיז" הציעו מתכון שגם ילדים יכולים להכין. אבל השארתי את ההכנה לעצמי, כי אין כמו בישול כריפוי בעיסוק. הקציצות נאכלו עד תום. והמתכון נכנס לתפריט המשפחתי. נסו גם אתם

מצרכים לקציצות ולרוטב (לכ-4 מנות):

500 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ
1 גזר קצוץ
4 כפות טחינה גולמית "טורקיז"
3 כפות גדוש קמח חומוס
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל

לרוטב:
150 גרם שעועית ירוקה
1 בצל קצוץ
4 שיני שום
1 צרור עלי סלרי קצוצים
1 פחית עגבניות מרוסקות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כוס מים
מעט שמן זית לטיגון

איך מכינים:

1. בקערה רחבה מערבבים את חומרי הקציצות יחד עד שמתקבלת מסה אחידה ומגובשת.
2. יוצרים מהמסה קציצות בגודל כדור פינג פונג.
3. מחזירים את הכדורים לקערה, עוטפים את הקערה בניילון ניצמד ושמים לקירור למשך חצי שעה.
4. מכינים את הרוטב: שמים מעט שמן זית על מחבת ומטגנים את הבצל, השום, השעועית ועלי הסלרי.
5. מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים על אש נמוכה כ – 10 דקות.
6. מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים למשך 30 דקות נוספות.