בעלי קיבל אפטר מהצבא - זה המרק שחיכה לו

עד שהם מגיעים הביתה, ונכון שעוד קצת חמים בחוץ, אבל מרק זה אחד הדברים הכי בייתים שיש. אז הכנתי מרק שהריח שלו הכניס את כולם הביתה

חדשות כיפה חדשות כיפה 30/10/23 11:24 טו בחשון התשפד

בעלי קיבל אפטר מהצבא - זה המרק שחיכה לו
מרק עדשים כמה טעים, צילום: shutterstock

לפעמים התחושה של הבית, זה כל מה שאנחנו צריכים. ואין כמו מרק עם הריח הנכון שיעזור להכניס את כולנו הביתה, גם פיזית וגם רגשית. אז הנה מתכון למרק שהוא בלי הרבה עבודה אבל עם הרבה אהבה

מצרכים למרק

2-3 בצלים קצוצים בינוני.
4-5 שיני שום פרוסים לחצאי פרוסות.
3 תפוחי אדמה בקוביות.
4-5 גזרים חתוכים גס.
חצי כוס עדשים ירוקות + חצי כוס עדשים כתומות (אפשר כוס אחת של אחד מהם)
4-5 מקלות סלרי חתוכים גס.
כף גדושה אבקת מרק (לא חובה)
מלח ופלפל- לפי הטעם.

הוראות הכנה

מטגנים את הבצלים ולקראת סוף הטיגון מוסיפים שיני שום.
לקראת סוף הטיגון מוסיפים את שאר הירקות לטיגון קל .
ואז מוסיפים את העדשים לערבוב מהיר
מתבלים בפלפל ומלח (כדאי לא לשים הרבה מלח כי אבקת מרק העוף בעצמה קצת מלוחה).
מוסיפים מים עד שהכל מכוסה, מביאים להרתחה ומנמיכים את האש.
מבשלים כשעה על האש- אפשר לבדוק אם הגזר ותפוחי האדמה מבושלים והסלרי שינה צבע, סימן שזה מוכן.
מדי פעם כדאי לתת ערבוב, כי יש לעדשים נטיה לשקוע למטה בסיר והם עלולים להשרף.

הערות
לגבי כמות המים- אנחנו אוהבים שאין הרבה נוזלים והמרק סמיך, ולכן אני אישית לא מוסיפה הרבה מים מעבר לכיסוי הירקות. אם אתם אוהבים מרקים לא סמיכים- תוסיפו יותר מים.

המתכון באדיבות אמא של חברה :)