פיצה ללא התפחה על בצק גבינה

מחפשים להכין פיצה אבל לא לחכות שעה עד שהבצק יפתח? נסו את המתכון הבא. עם גבינה ובלי שמרים והתפחה

חדשות כיפה מיצמיצ 24/10/23 11:38 ט בחשון התשפד

פיצה ללא התפחה על בצק גבינה
צילום: shutterstock

כל מה שאתם רוצים זה פיצה עם הרבה רוטב וגבינה. חמה מהתנור. אבל למי יש כח לחכות שהבצק יתפח... אז הנה רעיון לבצק פיצה קצת אחר

מצרכים לבצק:
3 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
4 כפות שמן
250 גר` (גביע) גבינה לבנה - אני משתמשת ב-5%
1/4 כוס מים חמים (לא רותחים! שלא יתבשל הבצק)
1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פפריקה- מי שרוצה בצק ורוד

הוראות הכנה
וזהו, מה שנשאר עכשיו זה ללוש הכל טוףטוף, אפשר במיקסר ואפשר ביד כל אחד ומה שממתאים לו, עד שנוצר גוש בצק רך וחלק, אם זה קשה מדי אפשר להוסיף עוד טיפה מים, אם זה נדבק לידיים קצת קמח יעזור.
עכשיו מרדדים ומתאימים לגודל התבנית, אני תמיד משאירה שוליים על הדפנות לטעמי השוליים זה הכי טעים...
עוד דבר שאני אוהבת לעשות זה לדקור קצת את הבצק המרודד במזלג ולהכניס לתנור לכמה דקות עד שהחלק העליון של הבצק מתקשה ומזהיב קצת וזה עוד לפני שמרחתי מעל את הרוטב, ככה הבצק נאפה בצורה אחידה ולא נוצרים איי בצק לא אפוי כמו שקורה כששמים את הרוטב על הבצק הלא אפוי.
זהו עכשיו הרוטב, פה כבר אפשר להתפרע וכל אחד יכול להכין את הרוטב שהוא אוהב, אני עושה רוטב מאד פשוט, קופ` רסק קטנה, ומוסיפה תבלינים לפי הטעם והחשק, העצלנים יכולים פשוט למרוח על הבצק מטבוחה במקום הרוטב המסורתי, יוצא יאאמי.
מעל מפזרת שכבה מאאאאד נדיבה של גבינה צהובה מגורדת ועליה תוספות,
ולתנור


הערות
המתכון באדיבות מבוסס על מתכון של נירה שויאר