מה זה ראס אל חנות?

תערובת התבלינים ראס אל חנות מככבת לאחרונה גם במטבח הישראלי, אבל מה עושים איתה? כמה טיפים וכללים בסיסיים שיעזרו לכם בבישול

חדשות כיפה חדשות כיפה 18/10/23 08:44 ג בחשון התשפד

מה זה ראס אל חנות?
ראס אל חנות תערובת תבלינים מוצלחת, צילום: shutterstock

אם אתם אוהבים לבשל, סביר להניח שנתקלתם גם ב"ראס אל חנות", תערובת תבלינים ריחנית ורב-תכליתית שהייתה סודםשל מאכלים מזרח תיכוניים וצפון אפריקאים במשך מאות שנים. זה הזמן לגלות כמה מהסודות של התבלין העתיק.

ראס אל חנות, הוא תערובת תבלינים ארומטית עם שורשים בצפון אפריקה ובמזרח התיכון. השם עצמו, פירושו "ראש החנות" בערבית, מה שנועד להגיד שמדובר בבחירה הטובה ביותר או באיכות הגבוהה ביותר של תבלינים הזמינים בחנות של סוחר תבלינים.

מה יש בראס אל חנות?

ראס אל חנות היא תערובת קסומה של טעמים וניחוחות, המורכבת מתבלינים שונים, עשבי תיבול, ולפעמים אפילו פרחים מיובשים. אומנם אין מתכון אחד להרכב אבל בין המרכיבים הנפוצים תוכלו למצוא:

  1. כמון: מוסיף טעם אגוזי וארצי.
  2. כוסברה: מעניק מעט מתיקות.
  3. קינמון: לחום ומתיקות.
  4. הל: לאופי פרחוני ומתובל.
  5. ציפורן: לעומק ומעט מגע של חריפות.
  6. אגוז מוסקט: הוספת תת גוון חם, מתוק ומעט עצי.
  7. פלפל אנגלי: מביא רמז לפלפל, ציפורן וקינמון.
  8. גינג'ר:בעיטה חריפה ומתובלת.
  9. עלי כותרת של ורדים: בחלק מהתערובות מוסיפים אותם לארומה פרחונית עדינה.
  10. לבנדר: מוסיף ניחוח עשבוני.
ראס אל חנות תערובת תבלינים מוצלחת

ראס אל חנות תערובת תבלינים שחייבים על המדף, צילום: shutterstock

מה עושים עם ראס אל חנות?

אין גבול למה אפשר לעשות עם התבלין הזה. הנה כמה רעיונות טובים לדרך בה תוכלו לשלב את התערובת הקסומה הזו:

  1. תיבול בשר: השתמש ראס אל חנות במרינדה עבור עוף, או בשר כדי להחדיר טעמים עשירים לתוך התבשיל.
  2. קוסקוס ואורז: תתפלאו אבל הוספה של מעט תערובת ראס אל חנות למים במהלך הבישול יכולה לעשות פלאים, כך תקבלו מימד ארומטי ומתובל לאורז שלכם.
  3. ירקות קלויים: קחו את הירקות האהובים עליכם, ערבבו אותם בתערובת של שמן זית וראס אל חנות לפני שאתם מכניסים לתנור, ותקבלו תוספת מעוררת תיאבון.
  4. מרקים ותבשילים: התחילו להוסיף מעט מהתבלין ותראו שתקבלו עומק נוסף במרק, זה עובד טוב במיוחד עם מנות שמתבשלות בבישול איטי.
  5. דג בגריל: ראס אל חנות משתלב יפה עם דגים. מפזרים אותו על דגים בגריל ורואים ישועות.

טיפים לבישול עם ראס אל חנות

כאשר עובדים עם ראס אל חנות, יש לזכור כמה טיפים חשובים:

  1. השקיעו בראס אל חנות באיכות גבוהה, ההבדל ביו תבלין טרי בחנות תבלינים טובה, למשהו ששכב חודשים בסופר משמעותי מאוד במקרה הזה.
  2. איזונים ובלמים חשובים גם פה, התחילו מלהוסיף כמות קטנה, ולאט לאט עם הזמן והניסיון תוכלו להבין מה נכון עבורכם.
  3. פתחו את התבלין, וקלו את התערובת במחבת יבשה לזמן קצר לפני השימוש בה, מה שישפר את טעמיה וישחרר את התרכובות הארומטיות שלה.
  4. שמורו על הראס אל חנות שלכם במיכל אטום הרחק מאור שמש ישיר,כך הוא ישמור על טריותו ועוצמתו.

בשורה התחתונה, ראס אל חנות יכול להיות התבלין הסודי שלכם במטבח, הטעמים העשירים והמגוונים שלו, יחד עם הארומטיות שלו, בהחלט יכולים להיות הנשק הסודי שלכם במטבח. העיקר אל תפחו לנסות, מקסימום תופתעו לטובה.