טריק אליפות: סושי בלי לדעת לגלגל

בטח כבר אמרו לכם לא פעם שסושי זה טעם נרכש. אז למי שכבר רכש אותו וגם למי שלא - קבלו את הגרסה הקלה והמרשימה למאכל היפני שיכול לפתוח כל ארוחה

חדשות כיפה חדשות כיפה בשיתוף סוגת 10/09/23 09:10 כד באלול התשפג

טריק אליפות: סושי בלי לדעת לגלגל
סלט סושי, צילום: לירן מימון

סושי הוא עניין של טעם נרכש. לא כל אחד אוהב את זה בהתחלה, אבל מעטים לא אוהבים את זה בסוף, וכמעט כולם נופלים בטעימה מהואסבי - "האבוקדו" של הסושי. אבל מה קורה אם אתם ממש אוהבים סושי אבל בכל פעם שניסיתם לגלגל אותו יצא לכם קטסטרופה?

אז אולי זה לא סושי by the book, אבל כמו שאמא שלי אומרת: "בבטן הכל אותו הדבר". במתכון שלנו הקסם לא קורה רק בבטן, אלא גם בפה - בדיוק אותם המוצרים, רק בהרכבה שונה והרבה יותר קלה.

סלט סושי

סלט סושי צילום: לירן מימון

עיקר העבודה הוא הבישול והתיבול של האורז ותשקיעו באורז לסושי, ואחר כך רק נשאר להרכיב את הסלט. ושימו לב - זה סלט. אין צורך במחצלת, אין צורך לגלגל. רק להנות מהטעם של הסושי ולהראות הכי מרשימים שאפשר.

סלט סושי

סלט סושי צילום: לירן מימון

המצרכים:

לאורז:
1 כוסות אורז סושי של סוגת
1.2 כוסות מים
2.5 כפות חומץ אורז
0.5 כפות סוכר לבן
0.5 כפיות מלח

לסלט:
גזר
מלפפון
אצות
דג סלומון (אפשר גם אפוי)
אבוקדו
אדממה
שומשום שחור
אפשר עוד לגוון - לפי הטעמים שלכם: בטטה, עירית ועוד

שלבי ההכנה:

  1. בישול האורז: יש לבשל את האורז עם המים. בדקות הראשונות דאגו לערבב את האורז מדי פעם. אחרי שהמים רותחים יש לכסות את הסיר ולהנמיך לאש קטנה.
  2. אחרי 10 דקות, בדקו אם האורז ספג את כל המים. אם לא, השאירו לבישול לעוד כמה דקות. כשאין מים בסיר והאורז ספג את כל המים, כבו את האש ותנו לאורז לנוח בסיר המכוסה לעוד 5 דקות.
  3. שימו לב כשאתם מוציאים את האורז לא לגרד את תחתית הסיר - מה שיוצא יוצא. ועוד טיפ - תוציאו את האורז בכף עץ או פלסטיק.
  4. הכנת החומץ - שמים את כל המרכיבים בסיר קטן: חומץ אורז, סוכר ומלח, ומבשלים עד שהסוכר והמלח נמסים לגמרי.
  5. שופכים את תבשיל החומץ על האורז, מערבבים טוב עם כף עץ ונותנים לאורז להתקרר.
  6. זה השלב לטפל במרכיבי הסלט האחרים - מלפפון, בטטה, גזר ומה שמתאים לכם. אחרי שהאורז התקרר (רבע שעה בערך) מוסיפים גם אותו.
  7. אפשר לשפוך מעל סויה - ובתאבון.
סלט סושי

סלט סושי צילום: לירן מימון

סלט סושי

סלט סושי צילום: לירן מימון

* לעוד מתכונים עם סוגת בכיפה

* לערוץ המתכונים של סוגת


בשיתוף סוגת