אם רק יש לכם סבלנות – זה המתכון היחידי לחומוס שאתם צריכים

מי לא אוהב לאכול חומוס ביום שישי בצהריים? במקום לחכות בתורים העמוסים ולהתבשל תחת השמש הקופחת, תיכנסו למטבח ותכינו חומוס אורגינל בעצמכם. זה לא מסובך, רק צריך זמן ואהבה לגרגרים

חדשות כיפה חדשות כיפה בשיתוף סוגת 10/09/23 09:06 כד באלול התשפג

אם רק יש לכם סבלנות – זה המתכון היחידי לחומוס שאתם צריכים
חומוס , צילום: לירן מימון

תהילה מסתירה לפעמים את עברה. היא לא אוהבת לדבר על כל המקומות בהם היא עבדה. אבל מדי פעם קופץ לו סיפור קצר, ולפעמים מגיעה איתו גם הצעה למתכון. כשתהילה הציעה לבשל חומוס שיבחתי אותה בלב על הסבלנות, מבחינתי להכין חומוס זו משימה ארוכת טווח שצריך לתכנן אותה חודש מראש, ולי כידוע אין יכולת לחשוב יום קודם מה יבוא לי לאכול אחריו. תהילה אמרה: "תשרי את החומוס במים הלילה, אני אגיע מחר בבוקר. יש לי ניסיון, עבדתי פעם באחלה חומוסיה", כך היה וכך נהיה לו החומוס.

הסוד של החומוס הוא לטחון את השום בפוד פרוססור לפני שמתחילים לטחון את גרגירי החומוס, וככה לא יהיו לכם גושים של שום באמצע. רק אחרי שיש משחה נחמדה של שום וגרגירי חומוס, מוסיפים את הטחינה ואת המים, ככה תקבלו משחה חלקה ונעימה של חומוס לנגב.

חומוס

חומוס צילום: לירן מימון

חומוס

חומוס צילום: לירן מימון

המצרכים:

1 כוס גרגרי חומוס של סוגת (אפשר להשתמש בגרגרים שכבר הושרו או לשרות אותם לילה במים)
2-3 כפות טחינה גולמית
2-3 כפות שמן זית
2-3 כפות מיץ לימון
2-3 שיניים שום כתוש
מלח לפי הטעם
כמון לפי הטעם
מים מהבישול של החומוס או סתם מים

אופן ההכנה:

  1. יש להשרות את החומוס לילה קודם במים מכוסים.
  2. מבשלים את הגרגרים עם חצי כפית סודה לשתיה עד שהם מתרככים (בערך שעה וחצי של בישול).
  3. מעבירים את הגרגרים המבושלים למעבד מזון ומוסיפים את הטחינה, שמן הזית, מיץ הלימון, השום והמלח.
  4. מפעילים את מעבד המזון עד שהתערובת הופכת לחלקה. אם החומוס יוצא קשה מדי, מוסיפים מים מהבישול בהדרגה עד שמתקבלת הטקסטורה הרצויה.
  5. מעבירים את החומוס לקערה ושופכים מעל מעט שמן זית, פטרוזליה, ביצה קשה, כל תוספת שאתם אוהבים.
  6. ניתן להגיש עם פיתה טריה או ירקות חתוכים.
חומוס

חומוס צילום: לירן מימון

חומוס

חומוס צילום: לירן מימון

* לעוד מתכונים עם סוגת בכיפה

* לערוץ המתכונים של סוגת


בשיתוף סוגת