לא יאומן: נמצא האורז האדום שגם הילדים אוהבים

רק הצבע שלו צריך לשכנע אתכם לנסות את המתכון הזה. בשילוב עם הטעם שלו בבישול נכון, הוא באמת תענוג

חדשות כיפה חדשות כיפה בשיתוף סוגת 10/09/23 09:08 כד באלול התשפג

לא יאומן: נמצא האורז האדום שגם הילדים אוהבים
אורז אדום, צילום: לירן מימון

יעל היא חברה טובה שאוהבת לגוון באוכל שהיא מכינה. מעמד של חברה טובה אומר שלפעמים צריך לטעום דברים שלא היו עוברים בגרון אצל כל אחד, אבל צריך להקריב את הנוחות על מזבח החברות.

בשבתות בהן אנחנו מזמינים את יעל, אנחנו יודעים שהיא תגיע עם הפתעה חדשה, לכן אנחנו דואגים מראש לא לבנות על מה שהיא מביאה איתה ולהערך בהתאם. כך היה כשיעל הביאה את האורז האדום שלה. יעל טוענת שאורז אדום הוא הרבה יותר טעים, רק צריך יותר מים ובישול יותר איטי, וחבל לפספס אותו כי אנחנו חסרי סבלנות בבישול. לפעמים גם שעון מקולקל מראה את השעה הנכונה, ואכן האורז האדום זכה למחמאות בשולחן , כולל הילדים הבררנים שהתלהבו, כך שאימצנו אותו לתפריט הקבוע שלנו.

אורז אדום

אורז אדום צילום: לירן מימון

הצבע של האורז יכול להעשיר כל שולחן שבת וחג. בין חום לאדום, והטעם שלו יותר עשיר מטעמו של האורז הלבן. קצת יותר מים מאורז לבן רגיל ויש לכם מנה משודרגת.

המצרכים:

כוס אורז אדום של סוגת
בצל קצוץ
חמוציות
כף סילאן
מלח
פלפל
אגוזי מלך לקישוט

אופן ההכנה

  1. שוטפים כוס אורז במסננת ונותנים לה להתייבש.
  2. מטגנים את הבצל.
  3. מוסיפים את האורז לטיגון זריז יחד עם מלח ופלפל.
  4. מוסיפים את החמוציות וכף סילאן ולא מפסיקים לערבב.
  5. מוספים 2.5 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה עד שהנוזלים נספגים.
אורז אדום

אורז אדום צילום: לירן מימון

אורז אדום

אורז אדום צילום: לירן מימון

* לעוד מתכונים עם סוגת בכיפה

* לערוץ המתכונים של סוגת


בשיתוף סוגת