כוסמת זה לא רק של אבא חטוב, זה גם טעים

יחסי הציבור של הכוסמת לא מוצלחים במיוחד, ואפילו מי שמגלה אותה לא שש להכריז על טעמה הנפלא. אנחנו הכנו כוסמת של פעם וחזרנו כדי להכריז: אתם צריכים לנסות את זה בבית

חדשות כיפה חדשות כיפה בשיתוף סוגת 10/09/23 09:07 כד באלול התשפג

כוסמת זה לא רק של אבא חטוב, זה גם טעים
כוסמת, צילום: לירן מימון

לקח לי הרבה זמן להבין שמה שגרם לעדנה המחודשת של הכוסמת הוא פרוייקט הדיאטה "אבא חטוב", אבל האמת שמבחינתי כוסמת זה אוכל של ילדות, כזה שאני תמיד שמחה לשחזר אותו למרות הקושי בדיוק בתבלינים ובכמויות. סבתא שלי הייתה מכינה את זה לשבתות ובשבילנו הילדים הייתה מערבבת אותה עם פסטה, שקיבלה את הטעם של הכוסמת.

עם השנים, תבשיל הכוסמת הפך להיות אירוע פחות שכיח, ולא ממש הצלחתי להכין אותה בעצמי. עד שיום אחד אמא שלי גילתה לי את הסוד, ומאז יש כוסמת. אני מכירה את הטענות על הריח וגם על הטעם, אבל אם בא לכם לגוון את התוספות שלכם, לכו על המתכון הזה. הכי פשוט והכי בסיסי, ואולי לא הכי, אבל בהחלט טעים.

כוסמת

כוסמת צילום: לירן מימון

הבישול של הכוסמת הוא בעצם פשוט, בדיוק כמו שאתם מכינים את האורז שלכם, רק שהמרקם של הכוסמת הוא עדין יותר בעיני חלק מהאנשים וזה בעיקר טעם נרכש שיכול לגוון לכם את שולחן החג או השבת.

מצרכים:

כוס כוסמת של סוגת שטופה
בצל קצוץ
מלח
פלפל
אבקת מרק

אופן ההכנה

1. יש לטגן את הבצל.

2. להוסיף את הכוסמת לטיגון מהיר יחד עם התבלנים.

3. להוסיף את המים (כוס כוסמת=2 כוסות מים) לתת רתיחה ולהעביר לאש קטנה עד לספיגת הנוזלים.

תוספת:
אפשר לבשל בנפרד פסטה ולערבב אותה עם הכוסמת בעת ההגשה

כוסמת

כוסמת צילום: לירן מימון

כוסמת

כוסמת צילום: לירן מימון

* לעוד מתכונים עם סוגת בכיפה

* לערוץ המתכונים של סוגת


בשיתוף סוגת