מתכון לשבת מנה ראשונה שהאורחים יבקשו לארוז: מתכון למאפה ירקות

אם מתוכננים לכם אורחים לסעודת השבת, אתם חייבים להפציץ עם מנה ראשונה בלתי נשכחת. מצאנו בשבילכם מתכון למאפה ירקות מושקע וכל כך טעים שהאורחים יבקשו שתארזו להם את השאריות הביתה

חדשות כיפה חדשות כיפה 24/08/23 11:19 ז באלול התשפג

מנה ראשונה שהאורחים יבקשו לארוז: מתכון למאפה ירקות
צילום: TEKA Studio

מצרכים למאפה ירקות

לבצק:

  • 250 גרם קמח חיטה מלאה
  • 100 מ"ל בירה
  • 50 מ"ל שמן
  • 5 גרם מלח

תערובת ירקות:

  • 150 גרם תרד קצוץ
  • 150 גרם מנגולד קצוץ
  • 75 גרם בצל ירוק
  • 75 גרם כרישה קצוצה
  • 25 גרם פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה מעושנת
  • 50 גרם צימוקים (לא חובה)

הוראות הכנה למאפה ירקות

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים את הקמח עם מלח ואת השמן עם הבירה וולאחר מכן מערבבים יחד בלילה רטובה עם יבשה.
  3. לשים ידנית במשך מספר דקות לקבלת בצד רך ואחיד ויוצרים מהבצק כדור. מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות יותר עבור מאפים אישיים, משטחים ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה.
  4. בינתיים מרכזים בקערה את כל הירקות הקצוצים עם תבלינים ומעט שמן זית.
  5. מניחים מעט תערובת ירקות במרכז המאפה. שימו לב שהבצק בדרך כלל מאבד נפח בתנור.
  6. אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס במשך 25 עד 30 דקות, עד שהשוליים של המאפים מזהיבים.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka