מצרכים למאפה ירקות
לבצק:
- 250 גרם קמח חיטה מלאה
- 100 מ"ל בירה
- 50 מ"ל שמן
- 5 גרם מלח
תערובת ירקות:
- 150 גרם תרד קצוץ
- 150 גרם מנגולד קצוץ
- 75 גרם בצל ירוק
- 75 גרם כרישה קצוצה
- 25 גרם פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל שחור
- פפריקה מעושנת
- 50 גרם צימוקים (לא חובה)
הוראות הכנה למאפה ירקות
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מערבבים את הקמח עם מלח ואת השמן עם הבירה וולאחר מכן מערבבים יחד בלילה רטובה עם יבשה.
- לשים ידנית במשך מספר דקות לקבלת בצד רך ואחיד ויוצרים מהבצק כדור. מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות יותר עבור מאפים אישיים, משטחים ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה.
- בינתיים מרכזים בקערה את כל הירקות הקצוצים עם תבלינים ומעט שמן זית.
- מניחים מעט תערובת ירקות במרכז המאפה. שימו לב שהבצק בדרך כלל מאבד נפח בתנור.
- אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס במשך 25 עד 30 דקות, עד שהשוליים של המאפים מזהיבים.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka