מתכון לשבת מתכון לסלט חצילים ופלפלים שיגנוב לטחינה את הפוקוס

ארוחת ערב שבת לא מושלמת בלי מגוון של סלטים מפנקים שאפשר לאכול ליד החלות. מצאנו בשבילכם מתכון לסלט חצילים ופלפלים שיגנוב לכל הסלטים האחרים את הפוקוס ויתחסל עוד לפני הטחינה

חדשות כיפה חדשות כיפה 17/08/23 10:33 ל באב התשפג

מתכון לסלט חצילים ופלפלים שיגנוב לטחינה את הפוקוס
צילום: shutterstock

מצרכים לסלט חצילים ופלפלים

  • חציל גדול או 2 קטנים
  • גמבה אדומה
  • אפשרי: פלפל חריף
  • מלח, פלפל
  • רסק עגבניות

הוראות הכנה לסלט חצילים ופלפלים

  1. חותכים את החצילים לקוביות ומטגנים בשמן עמוק. מעבירים למסננת.
  2. בסיר קטן או מחבת מקפיצים קוביות גמבה עד להתרככות.
  3. על הגמבות מוסיפים שלוש כפות רסק עגבניות, מלח ופלפל שחור. מקפיצים את הגמבות והרסק במשך דקה.
  4. מוסיפים כוס מים רותחים ונותנים לגמבה להתרכך עוד קצת.
  5. מוסיפים את החצילים ומערבבים עד לאידוי של כל הנוזלים.
  6. מעבירים לכלי יפה. מומלץ לשלב עם הדג והחלה.