בלי לשכוח נשנושים: מה אוכלים לפני צום תשעה באב?

חמישה אירועים היסטורים אירעו לעם ישראל ועליהם אנחנו מתאבלים בתענית ומנהגי אבלות. אבי פיין, הבעלים של משק פיין, מסביר איזה ירקות ופירות כדאי לאכול לפני כניסת הצום

חדשות כיפה חדשות כיפה 25/07/23 13:19 ז באב התשפג

בלי לשכוח נשנושים: מה אוכלים לפני צום תשעה באב?
שלבו פירות וירקות בתפריט לפני הצום , צילום: shutterstock

צום תשעה באב יחול השנה ביום חמישי, 27.07. כזכור, הצום מתחיל כבר מיום רביעי בערב, 26.07 והוא ימשך עד לצאת הכוכבים למחרת. שניים מחמשת עינויי הגוף במהלך התענית על החורבן, כוללים איסור באכילה ושתייה. טרם כניסת הצום נוהגים לאכול סעודה מפסקת, אולם חשוב לזכור כי ההכנה לצום מתחילה כבר מספר ימים לפני כן, ונדרשת אכילה של מזונות עשירים המספקים אנרגיה מתמשכת ושתייה מרובה. פירות וירקות שתנשנשו במהלך היום, במקביל לארוחות הגדולות, לגמרי יעשו את העבודה. 

פירות וירקות מומלצים לפני כניסת הצום 

תמרים

המתיקות הטבעית של התמרים מציע מקור מצוין לאנרגיה, המשתחררת לאט לזרם הדם.
תמרים עשירים בסיבים, אשלגן ומגנזיום, מסייעים גם בשמירה על רמות לחץ דם בריאות במהלך הצום.
 

תמרים, מקור לאנרגיה צילום: shutterstock

מלפפונים

מלפפונים קרירים הם עוד בחירה נהדרת ללחות. הם קלים לעיכול ומספקים ויטמינים
ומינרלים חיוניים כדי לסייע בצום לאורך היום.

מלפפונים, קלים לעיכול

מלפפונים, קלים לעיכול צילום: shutterstock

ענבים

התכשיטים הקטנים והעסיסיים עמוסים בנוגדי חמצון וסוכרים טבעיים, המספקים דחיפת אנרגיה
מהירה.

ענבים, מומלץ לפני הצום

ענבים, מומלץ לפני הצום צילום: shutterstock

גזר

 גזר מציע מקור נהדר לבטא-קרוטן, אשר הופך לוויטמין A בגוף. הם מצוינים לבריאות העיניים
ולתמיכה במהלך צום.

גזרים, כדאי לפני הצום צילום: shutterstock

תפוחים

תפוחים עשירים בסיבים, מסייעים לעיכול ושומרים על תחושת שובע לאורך כל היום.
רימונים: סמל לצדקנות במסורת היהודית, רימונים עשירים בנוגדי חמצון ו - ויטמין C, מחזקים את
המערכת החיסונית ומציעים פינוק מתוק.

תפוחים, עשירים בסיבים

תפוחים, עשירים בסיבים צילום: shutterstock

תאנים

תאנים הן מקור טבעי לסיבים תזונתיים ומינרלים חיוניים כמו אשלגן ומגנזיום, המעודדת סדירות
במהלך הצום.

צילום: shutterstock

אבטיח

הלחות חשובה ביותר במהלך הצום, במיוחד בתשעה באב בחודשי הקיץ. אבטיח, עם תכולת
מים גבוהה וטעם מרענן, עוזר לשמור עלינו לחות וממלא אלקטרוליטים חיוניים.

צילום: shutterstock