ארוחת צהריים לתשעת הימים: דג בקלה אפוי ברוטב איולי

שבוע חדש התחיל, תשעת הימים נמשכים ואיתם האיסור לאכול בשר. במיוחד לשם כך מצאנו עבורכם מתכון של דג בקלה אפוי ברוטב איולי, מושלם לארוחת צהריים לכל המשפחה

חדשות כיפה חדשות כיפה 23/07/23 13:10 ה באב התשפג

ארוחת צהריים לתשעת הימים: דג בקלה אפוי ברוטב איולי
צילום: טקה סטודיו

מצרכים לדג בקלה אפוי

  • מטבוחה
  • 4 נתחי פילה בקלה
  • שמן זית
  • פלפל שחור גרוס

לרוטב איולי:

  • ביצה
  • 130 מ"ל שמן חמניות או שמן אחר שאינו זית
  • חצי לימון
  • שן שום קטנה
  • מלח

הוראות הכנה לדג בקלה אפוי

  1. על תבנית אפיה מרופדת, מרחו את המטבוחה ומעליה הניחו את הדג.
  2. מעל הדג מזגו שמן זית ופזרו פלפל שחור גרוס.
  3. אפו ב-170 מעלות למשך 10 דקות, או עד ששכבות הדג נפרדות זו מזו.
  4. בינתיים, הכינו את האיולי: בכוס רחבה או קערית, שימו את כל חומרי הרוטב וטרפו במטרפה ידנית. כשהמיונז מתחיל להיווצר, ערבבו עמוקות ברוטב עד לאיחוד כל החומרים.
  5. הוציאו את הדג מהתנור, ושימו כל נתח על צלחת הגשה. מעל הדג, צקו את הרוטב וצרבו אותו מלמעלה בעזרת מבער (או החזירו לתנור בטמפרטורה של 200 מעלות למשך 2-3 דקות).