מצרכים לסושי
- 2 כוסות אורז לסושי
- 2 כוסות מים קרים
- 3/4 כוס חומץ אורז
- 4 וחצי כפות סוכר
- 1/2 כף מלח
- אצות נורי
- משחת וואסבי
- רצועות ירקות: גזר, מלפפון, עירית וכו'
להגשה:
- רוטב סויה
- ג'ינג'ר כבוש
הוראות הכנה לסושי
- שוטפים היטב את האורז במים, עד שהמים יוצאים נקיים לגמרי.
- בסיר, מביאים את המים הקרים והאורז לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
- מבשלים במשך 20 דקות, מורידים מהאש ומשאירים את המכסה סגור ל-20 דקות נוספות. בינתיים, מערבבים היטב את החומץ עם הסוכר והמלח.
- מעבירים את האורז לקערה ויוצקים אליו בהדרגה את תערובת החומץ תוך כדי ערבוב בידיים רטובות.
- עוטפים את מחצלת הסושי בניילון נצמד, למניעת הידבקות האורז אליה, ומתחילים להרכיב את הסושי: מניחים אצת נורי על המחצלת (הצד המחוספס למעלה) ומרפדים אותה בשכבת אורז. מקפידים להשאיר שוליים של 2 ס"מ מלמעלה ומלמטה. בחלק שקרוב אלינו מניחים רצועות ירקות. מרטיבים את השוליים במעט מים ומתחילים לגלגל ולהדק את הרול.
- בעזרת סכין רטובה פורסים את הרול לעיגולים בעובי של 2 ס"מ.
- מגישים עם סויה וג'ינג'ר כבוש.
המתכון באדיבות וואלה