מתכון לשבת מתכון לסלט מרענן שיקליל לכם את שולחן השבת

שולחן השבת עמוס בדרך כלל במאכלים כבדים ומשביעים, ומה יכול להקליל את הארוחה יותר מסלט קיצי ומרענן? מצאנו לכם מתכון לסלט טעים ומפנק עם מלא צבעים, שיצליח להרשים את כל יושבי השולחן

חדשות כיפה חדשות כיפה 08/06/23 10:04 יט בסיון התשפג

מתכון לסלט מרענן שיקליל לכם את שולחן השבת
צילום: יחצ BEKO

מצרכים לסלט

  • גרם עלי רוקט (או עלי בייבי מגוונים)
  • 2 אבוקדו
  • 10 צנוניות קטנות (או 5 גדולות)
  • רימון אדום
  • חופן שומשום
  • חצי חופן קצח

לרוטב:

  • 1/4 כוס דבש (או סילאן)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • כף גדושה של חרדל דיז'ון גרגירים
  • קורט מלח
  • מעט פלפל לבן

הוראות הכנה לסלט

  1. בחרו קערת הגשה גדולה, רחבה ולא עמוקה. הניחו בתחתית הקערה את עלי הרוקט, שטופים ויבשים, ופזרו אותם באחידות.
  2. קלפו את האבוקדו, חתכו לחצאים ופרסו לפרוסות אחידות. פזרו אותן באופן אחיד על עלי הרוקט.
  3. שטפו ונקו היטב את הצנוניות. פרסו אותן לפרוסות אחידות ופזרו אותן בין פרוסות האבוקדו.
  4. הפרידו גרעינים של רימון אחד ופזרו אותם בנדיבות מעל האבוקדו והצנוניות.
  5. חממו מחבת וקלו מעט את השומשום, עד להזהבה.
  6. לרוטב: השתמשו בצנצנת גדולה מספיק, בעלת מכסה שנסגר היטב. צקו לתוך הצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, סגרו את המכסה ונערו היטב עד לקבל רוטב אחיד. טעמו את הרוטב ותקנו טעמים במידת הצורך.
  7. שמרו את הרוטב בצנצנת סגורה בתוך המקרר, עד להגשת הסלט.
  8. הגשה: הוציאו את הרוטב מהמקרר ונערו היטב את הצנצנת בעודה סגורה.
  9. צקו את הרוטב על הסלט בצורה אחידה ובתנועה סיבובית. אל תערבבו את הרוטב בסלט, הניחו לו לחלחל בין שכבות הסלט.
  10. פזרו מעל הסלט את השומשום הקלוי ומעט קצח.
  11. הניחו את הסלט במרכז השולחן ולצדו הניחו שתי כפות גדולות, בעזרתן הסועדים יוכלו לקחת מן הסלט לצלחת.