ראיון השף שפתח מסעדה רק לקינוחים: "זה היה החלום שלי"

פסטיבל הקינוח המושלם שנפתח השבוע בשרונה מרקט, מציג שיתוף פעולה בין ממתקי עלית והשף קונדיטור עופר בן נתן שאומר לחדשות כיפה: "היום בישראל קשה למצוא חומרי גלם שאינם כשרים" | וגם: הדוכן המיוחד של קרין גורן | כל הפרטים על הפסטיבל שאתם לא רוצים לפספס

מתן ליונס מתן ליונס, חדשות כיפה 22/05/23 13:52 ב בסיון התשפג

השף שפתח מסעדה רק לקינוחים: "זה היה החלום שלי"
פחזנית אקזוטית, מסעדת הקינוחים, צילום: אסף קרלה

פסטיבל הקינוחים של ישראל: פסטיבל הקינוחים הראשון של ישראל נפתח אתמול (ב') בשרונה מרקט בתל אביב. בין אירועי הפסטיבל, אפשר למצוא את מסעדת הקינוחים הראשונה של השף קונדיטור עופר בן נתן ורגע מתוק של עלית, פופ-אפ של הקונדיטורית קרין גורן, מגוון ענק של קינוחים, דוכנים, הופעות אורח מפתיעות ושיתופי פעולה מסקרנים. כל מה שמחכה לכם בשבוע הכי מתוק על לוח השנה.

מסעדת הקינוחים הראשונה של ישראל

הקונדיטור עופר בן נתן וממתקי עלית יפתחו במהלך הפסטיבל את מסעדת הקינוחים הראשונה בישראל, פופ אנד פופ. המסעדה תגיש תפריט טעימות שלם בשיתוף רגע מתוק של עלית. זה יתחיל בפתיחים של "מקופלת שף", ימשיך לקינוח התירס המפורסם של המסעדה שיקבל טוויסט "עליתי" של שוקולד לבן. 

קינוח תירס, מסעדת פופ אנד פופ

קינוח תירס, מסעדת פופ אנד פופ צילום: אסף קרלה

בהמשך, אפשר לרענן את החך עם סורבה לימונים וכוסברה ו-"טארטלט פסק זמן" שעושה כבוד לחטיף השוקולד האהוב, עם "פחזנית אקזוטית" ואפילו יחולקו שקיות הפתעה בסיום, ובהן קקאו ספלנדיד ומתכון של בן נתן שימשיך את האפקט המתוק גם במטבח הביתי.

בפתיחת מסעדת הקינוחים אמר בן נתן: "אני מאוד מתרגש, זה משהו שרציתי לעשות מלא זמן. בטח בתקופה הזאת שעוברת על כל המסעדות ש-40 אחוז פחות אנשים מגיעים. זה שהצלחנו לעשות את הדבר הזה, מאוד מרגש ולא מובן מאליו בכלל". בן נתן הוסיף: "יצרנו פה פעם ראשונה תפריט שלם שכולו קינוחים, ממש תפריט של מסעדה".

שף עופר בן נתן, מסעדה רק של קינוחים

שף עופר בן נתן, מסעדה רק של קינוחים צילום: ללא

התרגשת שבחרו בך לקחת את המיזם של הקינוחים?

"מאוד, תמיד אמרתי שזה היה חלום שלי. שאני גדלתי תמיד היה שיתופי פעולה בין חברת "עלית" לשף קונדיטורים ולאחרונה הם נעלמו. ברגע שזה קרה קפצתי על זה, למרות שזה קרה תוך 3 שבועות בזמן מאוד קצר".

טארטלט קחו "פסק זמן"

טארטלט קחו "פסק זמן" צילום: דביר חריטן

אתה שף קונדיטור במסעדת פופ אנד פופ שאינה כשרה, אבל מסעדת הקינוחים שהוקמה במתחם כשרה. יש קשיים בלעשות קינוחים כשרים  או שדווקא זה תחום קולינרי שהכי פשוט לאוכלי כשר?

"דווקא קינוחים זה עולם שהוא די קל, ברגע שזה חלבי זה די פשוט" אומר בן נתן. "לא היה קשה. חוץ אולי מכמה פריטים קטנים כמו הפטל שיש סביבו סערה, ואני אישית מגיע מבית כשר. היום בישראל קשה למצוא חומרי גלם שאינם כשרים, למשל ג'לטין לא ניתן להשיג בארץ שאינם כשרים. גם בעולם הפרווה וגם בחלבי" מסביר השף בן נתן.

מסעדת פופו אנד פופ, שיתוף פעולה עם עלית

מסעדת פופו אנד פופ, שיתוף פעולה עם עלית צילום: אסף קרלה

מתי הבנת שאתה רוצה להפוך לשף קונדיטור?

"זה לקח הרבה מאוד שנים, באזור סוף כיתה יב' נשארתי בבית והיינו מגיעים לבית ספר רק לבגרויות וכאלה. הייתי רואה בבית תוכנית של מיקי שמו וקרין גורן, הייתי מסיים תוכנית והולך ועושה את מה שראיתי" הוא מסביר. "ואז במהלך הצבא ששירתי כלוחם ב-869 על גבול לבנון, במוצב שהיינו, הייתי נכנס למטבח של המוצב ומכין קינוחים, מאפים ועוגות וחיילים היו באים לאכול. שם הבנתי שזה הייעוד שלי ואיך שהשתחררתי הלכתי ללמוד" משתף בן נתן על הדרך שעשה.

מסעדת הקינוחים בשיתוף עלית

מסעדת הקינוחים בשיתוף עלית צילום: דביר חריטן

"בעזרת השם נתרחב ונקים עסקים כשרים"

אתה עברת מבית הלל לתל אביב בשביל לעבוד בתחום. אין לזה עתיד בעינייך בפריפריה, בצפון הארץ?

"אנחנו הולכים שמונה שנים אחורה, לא היה לזה עתיד. באמת חקרתי ובדקתי והייתי מאוד מתוסכל והיה לי קשה שאני צריך לעזוב את הבית, ההורים, המשפחה. הייתי צריך לעזוב את המקום שגדלתי בו, לעזוב לבד למקום שאני לא מכיר בו אף אחד בעצם". על הקשיים בתחילת הדרך הוא אומר: "הייתי מבקש סוג של שוקולד מסוים ולא היו מבינים על מה אני מדבר, או להשיג מחית פיסטוק הייתי צריך ליסוע שעה וחצי".

אבל היום יש קונדיטוריות בצפון

"בשנתיים האחרונות, אנחנו רואים פריחה, אם זה דרך העגלות קפה וקונדיטריות שונות".

אתה רואה את עצמך חוזר ומקים שם עסק? 

"אומרים לא להגיד לא אף פעם, אז אולי בעתיד, להקים סניף קטן".

יש לך עסקים כשרים?

"כרגע זה רק מסעדת הקינוחים, ובעזרת השם נתרחב ונקים עסקים כשרים".

פחזית אקזוטית

פחזנית אקזוטית צילום: דביר חריטן

שוק הקינוחים הראשון של ישראל 

במקביל, בין התאריכים 21-23 במאי, בשעות  10:00-22:00, יפעל בשרונה מרקט שוק קינוחים ענקי, ראשון מסוגו בישראל, שיכנס תחת קורת הגג התל-אביבית עשרות אופים, קונדיטוריות ומומחיות לשחיתות מכל הארץ. 

יהיו שם בין היתר: תושה בייקרי מאכזיב ורחלי ור ניר מירושלים, שגם זכתה בעונה הקודמת של הקינוח המושלם, אור יוסף מקיבוץ ארז, אלה פטיסרי מעמק חפר, טרה ז'ולי מבאר שבע, ועוז פטיסרי ממעיין ברוך. גלידה של סטודיו ג'לאטו וקרואסונים של מטרלו, מאפים סקנדינביים מבית פיקה ויציאות נטולות גלוטן של בליקמח.

מאפה של תושה בייקרי, פסטיבל הקינוחים

מאפה של תושה בייקרי, פסטיבל הקינוחים צילום: תמר דניאלי להב

יהיו גם ללוש, we like you too, בית המלבי של תינה מאשדוד, איש הפיסטוק אוהד ראוך, העוגיות של חן קופרמן, מוקאיה שוקולד ואלין שוקולד ודוכן רול אפ של סוויט טיים שימכרו את הממתק שמשגע את המדינה. 

השואו של קרין גורן

לצד אלה, לראשונה בישראל, יוקם דוכן פופ אפ פבלובות מופרעות מהידיים של השופטת קרין גורן בכבודה ובעצמה, ששילבה כוחות יחד עם השף קונדיטור מוריס מונייר, מפטיסרי מונייר ויחד הם יצרו את הקינוח האולטימטיבי. הפופ אפ יאפשר למבקרים להניח לרגע את המתכונים הפופולריים שלה בצד, לטעום את הקינוח שלה לאכילה במקום, או לקנות פבלובות מושחתות מבית מונייר להרכבה בבית, בדיוק בזמן לחגיגת המתוקים החלבית של שבועות.

דוכר מיוחד רק לפאבלובה של קרין גורן

דוכר מיוחד רק לפאבלובה של קרין גורן צילום: שחף ברגר

מסעדת פופ אנד פופ, 21-24 למאי החל מ-19:00, הזמנות דרך אונטופו

תפריטי ספיישל קינוחים במסעדות נבחרות, 19-27 למאי בהתאם לשעות פעילות המסעדה.

גמר העונה של הקינוח המושלם ישודר במוצ"ש 27.5 בקשת 12.