אתם חייבים לנסות את המתכון לפיצה שקשוקה מטריפה

אם נמאס לכם מפיצה רגילה ומשעממת ובא לכם להפתיע את כל המשפחה במתכון משגע, אתם חייבים לנסות את המתכון לפיצה שקשוקה מפתיעה שכולם יטרפו תוך רגע

חדשות כיפה עדי גבירצמן 09/05/23 12:20 יח באייר התשפג

אתם חייבים לנסות את המתכון לפיצה שקשוקה מטריפה
צילום: דויד מויאל

מצרכים לפיצה שקשוקה

מצרכים לבסיס: 

  • 3.5 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1.5 כוסות קמח שקדים
  • כפית אבקת אפייה
  • ביצה 
  • כפית קסנטן גאם
  • 1/2 כפית מלח

לתוספות:

  • קופסת עגבניות מרוסקות 
  • כף שמן זית
  • תבלינים לפי טעם: אבקת שום, אורגנו/טימין, מלח, פפריקה מתוקה, צ'ילי גרוס
  • 30-40 גרם גבינה בוגלרית שמנה, פרוסה
  • כפית זעתר
  • 7-8 חלמונים

צילום: דויד מויאל

הוראות הכנה לפיצה שקשוקה

הכנת הבסיס:

  1. לחמם תנור ל-200C. 
  2. בקערה לערבב חומרים יבשים; קמח שקדים, קסנטן גאם, אבקת אפייה ומלח. 
  3. בקערה שמתאימה למיקרו להמיס גבינת מוצרלה (כ-2 דקות). 
  4. להוסיף לקערה עם הגבינה המומסת 1/2 מכמות היבשים ולערבב היטב. 
  5. להוסיף לקערה את הביצה ולערבב. 
  6. להוסיף את הכמות הנותרת של היבשים ולערבב. 
  7. ללוש הכל ביחד לקבלת כדור בצק. 
  8. לחלק את הבצק ל-2 חצאים. כל חצי מספיק כבסיס לפיצה. 
  9. לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה ולהעביר אל תבנית תנור שמתאימה לפיצה. 
  10. לחורר בעדינות עם מזלג את הבצק ולהכניס לתנור ל-10 דק' עד שמתקבלת השחמה. 
  11. להכנת הרוטב: לערבב את רכיבי הרוטב במחבת/סיר קטן ולתת לזה להתבשל כמה דק' עד לצמצום. 
  12. הרכבה: לפזר ולמרוח באופן שווה את הרוטב על הבסיס של הפיצה, להניח מעל את החלמונים ואת הפרוסות של הגבינה הבלוגרית, לתבל במעט טימין/אורגנו או זעתר ולהכניס לתנור לאפייה נוספת של כ-10 דקות, עד שהגבינה נמסה והחלמונים מתבשלים. 
  13. להגיש חם. 

הכותבת היא מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מה-Hatafrit.