מצרכים לפיצה שקשוקה
מצרכים לבסיס:
- 3.5 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
- 1.5 כוסות קמח שקדים
- כפית אבקת אפייה
- ביצה
- כפית קסנטן גאם
- 1/2 כפית מלח
לתוספות:
- קופסת עגבניות מרוסקות
- כף שמן זית
- תבלינים לפי טעם: אבקת שום, אורגנו/טימין, מלח, פפריקה מתוקה, צ'ילי גרוס
- 30-40 גרם גבינה בוגלרית שמנה, פרוסה
- כפית זעתר
- 7-8 חלמונים
הוראות הכנה לפיצה שקשוקה
הכנת הבסיס:
- לחמם תנור ל-200C.
- בקערה לערבב חומרים יבשים; קמח שקדים, קסנטן גאם, אבקת אפייה ומלח.
- בקערה שמתאימה למיקרו להמיס גבינת מוצרלה (כ-2 דקות).
- להוסיף לקערה עם הגבינה המומסת 1/2 מכמות היבשים ולערבב היטב.
- להוסיף לקערה את הביצה ולערבב.
- להוסיף את הכמות הנותרת של היבשים ולערבב.
- ללוש הכל ביחד לקבלת כדור בצק.
- לחלק את הבצק ל-2 חצאים. כל חצי מספיק כבסיס לפיצה.
- לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה ולהעביר אל תבנית תנור שמתאימה לפיצה.
- לחורר בעדינות עם מזלג את הבצק ולהכניס לתנור ל-10 דק' עד שמתקבלת השחמה.
- להכנת הרוטב: לערבב את רכיבי הרוטב במחבת/סיר קטן ולתת לזה להתבשל כמה דק' עד לצמצום.
- הרכבה: לפזר ולמרוח באופן שווה את הרוטב על הבסיס של הפיצה, להניח מעל את החלמונים ואת הפרוסות של הגבינה הבלוגרית, לתבל במעט טימין/אורגנו או זעתר ולהכניס לתנור לאפייה נוספת של כ-10 דקות, עד שהגבינה נמסה והחלמונים מתבשלים.
- להגיש חם.
הכותבת היא מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מה-Hatafrit.