מתכון לשבת אף אחד לא יאמין לכם שהמקלובה הזאת צמחונית

אחרי שביום העצמאות קפצנו ממנגל אחד לשני ואכלנו בשרים מכל הסוגים, זה בדיוק הזמן למתכון צמחוני ומרענן שאפשר לשתות אחריו קפה. והחלק הכי טוב - זה לא פחות טעים מהגרסה הבשרית

חדשות כיפה חדשות כיפה 27/04/23 09:22 ו באייר התשפג

אף אחד לא יאמין לכם שהמקלובה הזאת צמחונית
מקלובה, צילום: רשת ביגה

מצרכים למקלובה צמחונית

  • בצל לבן קצוץ גס
  • רבע כוס שמן קנולה
  • כפית שטוחה מלח
  • כפית שטוחה בהרט
  • קורט כורכום
  • קורט סומק
  • קורט קינמון
  • חצי ק"ג אורז בסמטי (כ2.5 כוסות)
  • שתי כפות גרם שקדים קלויים
  • 800 מ"ל מים (כארבע כוסות)
  • פלפל אדום חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ
  • 2 זוקיני חתוכים לקוביות של 1.5 ס"מ
  • בצל סגול בינוני חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ
  • חציל מקולף חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כפית מלח גס
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • כף טימין קצוץ
  • 2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים דק

הוראות הכנה למקלובה צמחונית

  1. מכינים את האורז: צורבים את הבצל עם השמן. מוסיפים את האורז והתבלינים ומחממים את האורז תוך כדי ערבוב עד תערובת אחידה ורותחת. מוסיפים את הנוזלים והשקדים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה 18 דקות ו-5 דקות נוספות ללא בישול, ואז פותחים את הכיסוי ובעזרת מזלג מפרידים את האורז.
  2. מכינים את הרטטוי: מחממים מראש תנור ל-250 מעלות. מערבבים את כל המוצרים בקערה ומניחים על מגש אפייה. אופים למשך 15 דקות בתנור.
  3. מכינים את הצ'יפס: במחבת מטגנים את רצועות תפוחי האדמה עד להזהבה.
  4. מתחילים להרכיב את המנה: עוטפים קערת 26 ס"מ עם תחתית שטוחה בניילון נצמד. על התחתית מניחים את תפוח האדמה המטוגן בצורת שבלול מהמרכז.
  5. מעל תפוחי האדמה שמים אורז עד שליש מגובהה של התבנית, ומעל מניחים את הירקות הצרובים ומשטחים לגובהה אחיד.
  6. מעל הירקות מוסיפים אורז עד קצה התבנית ומהדקים קלות.
  7. מכסים עם צלחת שטוחה או מגש שטוח והופכים.
  8. מסירים את התבנית והניילון הנצמד בעדינות.

המלצת הגשה: יוגורט מתובל בסומק, שום ומיץ לימון, ולקשט במעט עלים רעננים.

המתכון באדיבות רשת קפה ביגה