מתכון ללחמניות רכות ונימוחות כשרות לפסח

התפריט המאתגר של חג החירות לא יגרום לכם להפסיק את ההתמכרות לפחמימות, ואחרי שכבר הבנתם שמצות זה לא בשבילכם, הכנו עבורכם מתכונים ללחמים מעולים וכשרים לפסח

חדשות כיפה מימי נאמן שך מבעלי רשת מאפה נאמן 02/04/23 11:38 יא בניסן התשפג

מתכון ללחמניות רכות ונימוחות כשרות לפסח
צילום: מאפה נאמן

מתכון ללחם טחינה כשר לפסח

מצרכים

6 כפות טחינה גולמית

4 ביצים

2 כפות דבש

1 כפית אבקת אפיה

קורט מלח

לחם כשר לפסח

הוראות הכנה

מערבבים את כל החומרים בקערה. מתקבלת בלילה דלילה מאוד

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מעבירים לתבנית איגליש קייק ואופים 18-20 דקות. נועצים סכין ובודקים שהיא יוצאת יבשה לפני שמפסיקים את האפייה.

לחמניות לפסח מקמח מצה

צילום: מאפה נאמן

מצרכים

מצרכים ל-24 לחמניות:

חצי כוס שמן

2 כוסות מים

פלפל שחור

2 וחצי כוסות קמח מצה

כחצי כפית מלח

3 כפיות סוכר

6 ביצים

הוראות הכנה

שמים בסיר את המים, השמן, הפלפל המלח, והסוכר ומביאים לרתיחה.

מורידים את הסיר מהגז ומוסיפים בהדרגה את קמח המצה ואז מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד

שמים את הבצק בצד להתקרר ואז ניתן להוסיף את הביצים אחת אחת .

מרטיבים מעט את הידיים יוצרים עיגולים מהבצק ומשרטטים על כל עיגול צורת X בעזרת סכין

עכשיו מכניסים לתנור לחצי שעה על חום של 180 מעלות.

מתכון לבייגלס כשרים לפסח

צילום: מאפה נאמן

מצרכים

מצרכים ל20 מנות:

כוס ושני שליש מים

100 מ"ל שמן צמחי

2 וחצי כפות סוכר

8 ביצים

3 כוסות ושליש קמח מצה

מעט מלח

להברשה של הבייגל :ביצים מהולות במעט מים

לפיזור על הבייגל: אגוזי מלך גרוסים או מלח ים

הוראות הכנה

מחממים סיר בינוני עם מים סוכר ושמן ועל חום נמוך, עד לסף רתיחה.

מוסיפים קמח מצה ומערבבים במהירות בכיוון אחד.

ממשיכים לערבב במשך שתי דקות נוספות על מנת להמשיך לבשל את קמח המצה ולצמצם חלק מהנוזלים.

יוצקים את הבצק לקערה או למיקסר שולחני עם וו לישה.

ממליחים ומוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך ערבוב, עד שהביצים נספגות בבצק ומתקבלת תערובת בצק אחידה.

מחממים תנור ל-180 מעלות

מחלקים את הבצק לשניים ואז כל חלק ל-10 חלקים שווים, ומעצבים בצורת לחמנייה. נועצים במרכז הלחמנייה את האצבע, ומסובבים עד שהחור מתרחב ונוצרת צורת בייגל.

עוטפים מגש בנייר אפייה ומסדרים את הבייגלים.

מברישים בתערובת הביצים ומפזרים מלח ים או אגוזי מלך גרוסים.

אופים 40 דקות, ומגישים.