מתכון לשבת שבת אחרונה של חמץ: קובנה עשבי תיבול רכה ואוורירית כמו ענן

רגע לפני שפסח מגיע והחמץ נעלם סופית, זה הזמן להיפטר מהקמח והשמרים ולהכין קובנה רכה ואוורירית. מתכון פשוט, שלב אחרי שלב, שגם הילדים וגם המבוגרים יזללו בשמחה

חדשות כיפה תמר יהודאי 30/03/23 10:11 ח בניסן התשפג

שבת אחרונה של חמץ: קובנה עשבי תיבול רכה ואוורירית כמו ענן
קובנה, צילום: תמר יהודאי

מצרכים לקובנה

  • קילו קמח (אני השתמשתי בקמח כוסמין לבן)
  • 100 גרם סוכר
  • כף גדושה דבש
  • 20 גרם שמרים יבשים
  • 2 ביצים L + חלמון אחד L
  • 100 מ"ל שמן זית
  • כף מלח
  • 480 מ"ל מים פושרים (2 כוסות מדידה)
  • למילוי: 150 גרם חמאה רכה
  • חופן עשבי תיבול (איזה שתרצו, אפשר עירית, אורגנו, פטרוזיליה, טימין, זעתר, בצל ירוק)
  • 4 שיני שום 

הוראות הכנה לקובנה

1. במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק כ-10 דקות, עד היווצרות בצק דביק ורך. מעבירים לקערה משומנת להתפחה עד הכפלת הנפח.

2. מערבבים את חומרי המלית לממרח. חשוב שהחמאה תהיה בטמפרטורת החדר, רכה מאוד. משמנים תבנית עם נייר אפייה במעט חמאה.

3. משמנים את משטח השיש עם מעט חמאה ועובדים עם חצי מהכמות בצק בכל פעם. עם ידיים משומנות בממרח חמאה שהכנו מרדדים את הבצק לאט לאט, תוך כדי מוסיפים עוד ממרח חמאה ומרחיבים את הבצק שלנו למלבן רחב וגדול.

צילום: תמר יהודאי

4. עם סכין או גלגלת פיצה חותכים את הבצק לרצועות. מגלגלים כל רצועת בצק לשבלול תוך כדי מתיחת הבצק ליצירת כמה שיותר שכבות.

צילום: תמר יהודאי

5. מניחים בתוך התבנית, אם אין מקום יוצרים עוד שכבה מעל. כך עושים גם עם החצי השני של הבצק.

6. מתפיחים את הקובניות להכפלת הנפח.

צילום: תמר יהודאי

7. מחממים את התנור על 180 מעלות ואופים את הקובנה עד להשחמה יפה. כשהקובנה יוצאת מהתנור מורחים בנדיבות מהממרח חמאה שהכנו קודם לזיגוג יפה ולשמירת הבצק רך.

צילום: תמר יהודאי

הכותבת היא בעלת תואר ראשון באומנות ותואר בלימודי אחיות, משמשת כאחות בקהילה ואוהבת ליצור בבישול ואפייה.