מצרכים לקדירת עוף
- 6 נתחי פרגיות עוף (ירכי עוף ללא עור ועצמות)
- מלח ופלפל
- 6 כפות רוטב סויה
- 6 כפות יין לבן
- 3 כפות דבש
- 1 כף חרדל
- 4 שיני שום כתושות
- כפית שמן שומשום
- 2 כפות שמן
- חצי קילו תפוחי אדמה קטנים, מבושלים
- 12 בצלים קטנטנים (פנינה) או שאלוטס
- סלסלת פטריות שמפיניון
הוראות הכנה לקדירת עוף
- מניחים את הפרגיות בקערה רחבה ומתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים לתוך הקערה סויה, יין, דבש, חרדל, שום ושמן שומשום ומערבבים היטב.
- מכסים ומניחים לנתחי העוף לספוג את התיבול לפחות חצי שעה.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מסדרים בתבנית בינונית תפוחי אדמה, בצלים ופטריות וביניהם את נתחי העוף, ויוצקים מעל שמן זית.
- צולים 20 דקות, הופכים את העוף וצולים 20 דקות נוספות. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת יין או מים.
המתכון באדיבות מאסטר שף.