מתכון לשבת הכרוב הממולא שידהים את האורחים שלך

שבתות חורף הן זמן מעולה להוריד הילוך ולהסתפק בדגים ומרק. אך כשמגיעים אורחים לשולחן חייבים מנה אחת מיוחדת שתרשים אותם, ומה יותר מתאים מסיר מפנק של כרוב ממולא

חדשות כיפה חדשות כיפה 02/02/23 10:55 יא בשבט התשפג

הכרוב הממולא שידהים את האורחים שלך
כרוב ממולא, צילום: shutterstock

מצרכים לכרוב ממולא

  • 1 כרוב ירוק גדול
  • 500 גרם בשר הודו אדום טחון
  • מעט שמן זית או שומן אווז (עדיף) לטיגון
  • 1/2 1 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב.מבושל ב-3/4 כוס מים כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח פלפל ופפריקה לפי הטעם

לרוטב:

  • 1 צנצנת מיץ עגבניות
  • אפשר אך לא הכרחי כף אבקת מרק עוף של קנור

הוראות הכנה לכרוב ממולא

  1. מניחים את עלי הכרוב על קערה הפוכה זה על זה (הכי נוח לעבוד כך).
  2. את העלים הקטנים במרכז הקלח קוצצים לפרוסות דקות ומשתמשים בהם לריפוד הסיר.
  3. להכנת המלית: מטגנים בצל לשקיפות, מוסיפים שום, מטגנים ומערבבים עם יתר חומרי המלית.
  4. מניחים כף גדושה של מלית על קצה העלה (זה שהיה מחובר לקלח) ומקפלים את שני הצדדים כלפי המרכז. מגלגלים לקצה, גלילה לא הדוקה מדי.
  5. מניחים בסיר עם התפר כלפי מטה.
  6. ממשיכים כך עם כל העלים ומניחים בצפיפות בסיר עד 3 שכבות זה על זה. מפזרים מעל כרוב קצוץ ושופכים על הכרוב עד כדי כיסוי את מיץ העגבניות.
  7. מוסיפים תבלינים: מלח, סוכר, פפריקה, אבקת מרק בטעם עוף.
  8. מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה (פתוח מעט למניעת גלישה), בביעבוע עדין כשעה.