מצרכים לכרוב ממולא
- 1 כרוב ירוק גדול
- 500 גרם בשר הודו אדום טחון
- מעט שמן זית או שומן אווז (עדיף) לטיגון
- 1/2 1 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב.מבושל ב-3/4 כוס מים כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור
- 1 בצל קצוץ דק
- 3 שיני שום כתושות
- מלח פלפל ופפריקה לפי הטעם
לרוטב:
- 1 צנצנת מיץ עגבניות
- אפשר אך לא הכרחי כף אבקת מרק עוף של קנור
הוראות הכנה לכרוב ממולא
- מניחים את עלי הכרוב על קערה הפוכה זה על זה (הכי נוח לעבוד כך).
- את העלים הקטנים במרכז הקלח קוצצים לפרוסות דקות ומשתמשים בהם לריפוד הסיר.
- להכנת המלית: מטגנים בצל לשקיפות, מוסיפים שום, מטגנים ומערבבים עם יתר חומרי המלית.
- מניחים כף גדושה של מלית על קצה העלה (זה שהיה מחובר לקלח) ומקפלים את שני הצדדים כלפי המרכז. מגלגלים לקצה, גלילה לא הדוקה מדי.
- מניחים בסיר עם התפר כלפי מטה.
- ממשיכים כך עם כל העלים ומניחים בצפיפות בסיר עד 3 שכבות זה על זה. מפזרים מעל כרוב קצוץ ושופכים על הכרוב עד כדי כיסוי את מיץ העגבניות.
- מוסיפים תבלינים: מלח, סוכר, פפריקה, אבקת מרק בטעם עוף.
- מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה (פתוח מעט למניעת גלישה), בביעבוע עדין כשעה.