מתכון לשבת כך תכינו מטבוחה כמו של סבתא מרוקאית תוך שעה

כשסבתא מכינה לנו את המטבוחה האגדית שלה, היא מבשלת אותה כבר מהבוקר. עם המתכון הבא תוכלו להכין מטבוחה שתשחזר במדויק את הטעם המדהים, אבל תחסוך לכם הרבה מאוד שעות על הגז

חדשות כיפה חדשות כיפה 19/01/23 12:20 כו בטבת התשפג

כך תכינו מטבוחה כמו של סבתא מרוקאית תוך שעה
צילום: shutterstock

יש שתי סיבות שבגללן באים לסבתא מרוקאית לשבת: האהבה שלנו אליה, והמטבוחה שלה. אין על המטבוחה של סבתא: טרייה, נימוחה, כזו שמעקצצת בלשון אבל מצליחה לא לשרוף אותה, ששומרת על הטעם של העגבניות אבל מפנקת במליחות, שאחרי שטועמים אותה אי אפשר יותר לאכול חלה בלעדיה. בוא נודה באמת, מטבוחה היא לא מאכל מסובך להכנה. הסיבה היחידה שאנחנו לא מכינות אותה בבית, היא שהיא לוקחת לנו יום שלם. גם אחרי שסיימנו לקלף את העגבניות ולקצוץ את השום, המחבת עומד לנו חמש שעות על הגז ותופס לנו מקום קריטי בבישולים של יום שישי.

אחרי שתנסו את המתכון הבא, לא תהיה שבת שלא תכינו מטבוחה. תוך שעה של הכנה ובישול, תעמוד לכם על השיש מטבוחה טעימה ופיקנטית שתרגיש בדיוק כמו המטבוחה של סבתא. ולא, אנחנו לא משתמשים בשימורי עגבניות.

מצרכים למטבוחה:

  • ראש שיני שום קלופות
  • פלפל חריף (1-2, לפי החריפות שרוצים)
  • גמבה אדומה (לא חייב)
  • 8-10 עגבניות
  • תבלינים: פפריקה, קצת כמון, מלח, סוכר
  • שמן

הוראות הכנה של מטבוחה:

1. קוצצים במיקסר את השום, הפלפל והגמבה.

2. מחממים על מחבת 2 כפות שמן ומטגנים את תכולת המיקסר.

3. חותכים את העגבניות לרבעים (לא צריך לקלף) וקוצצים במיקסר. המרקם שצריך להגיע אליו הוא כמו של רוטב עגבניות למלוואח.

4. שופכים את העגבניות הקצוצות למחבת ומערבבים היטב. מוסיפים מעל קצת שמן זית.

5. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

6. מבשלים על אש בינונית עד שכל הנוזל מצטמצם, בין 40 דקות לשעה.