מתכון לפרחי כרובית קריספיים אפויים שתמיד נחטפים

חדשות כיפה השף רונן ורה 11/01/23 16:09 יח בטבת התשפג

מתכון לפרחי כרובית קריספיים אפויים שתמיד נחטפים
צילום: יח"צ לימור כרסנטי

מצרכים:

כרובית מפורקת לפרחים

3 כפות קמח (לבן, מלא או כוסמין)

1/4 כוס (60 מ"ל) מים (או קצת יותר אם משתמשים בקמח מלא או כוסמין)

מעט מלח

1/2 כוס פירורי לחם מוזהבים

מעט מלח

2 כפות שמן זית

אפשרות: שבבי צ'ילי, קצח, גרעינים או אגוזים קצוצים

 

אופן ההכנה:

‭.1‬ מחממים את התנור ‭200-ל‬ מעלות (רצוי במצב טורבו). מרפדים תבנית בנייר אפייה.

‭.2‬ מערבבים בקערה את הקמח, המים ומעט מלח לבלילה אחידה (בסמיכות של בלילת פנקייק). אם רוצים מוסיפים את החרדל או התבלינים.

3. בקערה שנייה מערבבים את פירורי הלחם עם השמן ומעט מלח (ואפשר להוסיף תבלינים)‬, עד שמתקבל מרקם של חול רטוב.

4. מחזיקים ב"רגל" את כל אחד מפרחי הכרובית, טובלים היטב בבלילה ומעבירים לטבילה בפירורי הלחם. מהדקים מעט ומניחים בתבנית.

5. אופים ‭25-20‬ דקות, עד שהכרוביות משחימות. מגישים חם.