קינוח לשבת מתכון לבראוניז שוקולד שאפילו חמותך תאהב

עם הקינוח הזה אין מקום לטעויות: הבראוניז שירשים את השכנה המעצבנת, הילדים המפונקים ואפילו את החמות הביקורתית, ואל תתפלאו שאחר כך כולם מזמינים אתכם לשבת. בתאבון

חדשות כיפה חדשות כיפה 05/01/23 16:35 יב בטבת התשפג

מתכון לבראוניז שוקולד שאפילו חמותך תאהב
צילום: shutterstock

מצרכים לבראוניז שוקולד

1/4 כוס שמן

200 גרם שוקולד מריר (2 חפיסות)

רבע כוס אבקת קקאו

3/4 כוס קמח לבן

שקית אבקת אפייה

כוס סוכר

2 ביצים

כפית תמצית וניל

קורט מלח

המרכיב הסודי: חצי כוס חלב רגיל/סויה

הוראות הכנה של בראוניז שוקולד

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. ממיסים בסיר או במיקרוגל את השוקולד יחד עם השמן והקקאו.

3. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים (הקמח, אבקת האפיה והמלח) מלבד הסוכר.

4. מקציפים (לעצלנים, אפשר גם לערבב) את הסוכר והביצים עד שמתקבלת תערובת בהירה.

5. מאחדים בין תערובת השוקולד לתערובת הסוכר והביצים, ומוסיפים את תמצית הוניל. לאחר שהתערובת מתאחה, מוסיפים גם את החומרים היבשים ומערבבים היטב.

6. מוסיפים את החלב לתערובת. אם רוצים שהעוגה תהיה ממש קרמית אפשר להוסיף חלב, ואם רוצים אותה יותר יבשה אפשר לשים רק חלק מהכמות.

7. מכניסים לתנור בין רבע שעה לעשרים דקות, ובודקים אם העוגה מוכנה באמצעות קיסם. אם הקיסם שנעצתם יוצא עם פירורים לחים, העוגה מוכנה.

8. מצננים ומגישים, בתיאבון!