קינוח לשבת פאי לימון עם מרנג שיגרום לכם לוותר על השוקולד

גשמי הברכה שהגיעו השבוע הבריחו אותנו הביתה להתכרבלות חורף נעימה. אז במקום עוד מרק ומשקאות חמימים, הפעם בחרנו לפרגן לפירות ההדר שמככבים כעת ולהתפנק בקינוח חלבי, נימוח ומנחם, ואפילו בלי שוקולד

חדשות כיפה חדשות כיפה 29/12/22 15:54 ה בטבת התשפג

פאי לימון עם מרנג שיגרום לכם לוותר על השוקולד
צילום: shutterstock

מצרכים

לקרם הלימון:

2 ביצי חלמון

1 ביצה

160 מ"ל מיץ לימון

220 גרם סוכר

קליפת לימון

80 גרם חמאה

לקרמבל:

100 גרם קמח

100 גרם סוכר

100 גרם חמאה קרה

למרנג ולקישוט:

350 גרם סוכר

80 מ"ל מים

120 גרם ביצה לבנה

מנטה

פאי לימון

פאי לימון צילום: קופרבוש סטודיו

הוראות הכנה

קרם לימון:

מחממים את תערובת החלמונים, הביצה, מיץ הלימון והקליפה באמבט מרים

מוסיפים בהדרגה את הסוכר תוך כדי ערבוב.

כשהתערובת מסמיכה מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאה קרה (חתוכה לקוביות), מערבבים ומניחים להתקרר בתוך המקרר בקערה גדולה.

לקרמבל:

שמים את כל המרכיבים בקערה.

משפשפים את החמאה הקרה בקצות האצבעות עד שהתערובת נראית כמו פירורי לחם לחים.

יוצקים את תערובת הקראמבל על תבנית אפייה.

אופים בחום של 120 מעלות במשך 25-30 דקות עד להזהבה, מפזרים ומניחים להתקרר.

למרנג:

בסיר קטן מוסיפים 200 גר' סוכר ומים.

מחממים על אש גבוהה, מערבבים עד שמגיע לרתיחה (ברגע שזה מגיע לרתיחה, מפסיקים לערבב).

מקציפים את החלבון עם יתרת הסוכר.

בסיום מוסיפים את הסירופ בהדרגה (120 מעלות צלזיוס) תוך כדי ערבוב, ממשיכים עד שהקערה מתקררת ומוזגים לכלי זילוף.

חותכים את קצה שקית הזילוף ומזלפים בדוגמת זיגזג.

מוסיפים מעט קרם לימון ומפוררים מעל, מקשטים בקצת מנטה.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch