מתכונים לחנוכה: סופגנייה ספרדית משגעת

בצק מנחם, טיגון בשמן עמוק, ציפוי קינמון וסוכר ונאכל לרוב לאחר טבילה בצ'וקולטה סמיכה: הסופגנייה הספרדית - פורטוגלית וגם צ'יפס בטטה טעים ובריא

מתן ליונס מתן ליונס, חדשות כיפה 20/12/22 17:10 כו בכסלו התשפג

מתכונים לחנוכה: סופגנייה ספרדית משגעת
סופגניות. מהי הגרסה הספרדית?, צילום: shutterstock

לכבוד חג השמן: אם כבר פך השמן הספיק לשמונה ימים, למה לא לנצל אותו להכין מתכונים פשוטים, טעימים, וכמובן מטוגנים? מצ׳ורוס ספרדי וצ'יפס בטטה בריא

1. צ'ורוס ספרדיים ברוטב שוקולד

הקינוח הספרדי- פורטוגלי שזוכה בשנים האחרונות לתהילת עולם משלב את כל מה שקינוח חורפי צריך: בצק מנחם, טיגון בשמן עמוק, ציפוי קינמון וסוכר ונאכל לרוב לאחר טבילה בצ'וקולטה סמיכה. אז מה ההבדל בינו לבין סופגנייה? הצ'ורוס הדק, ללא מילוי  לוקח פחות מ-30 דקות הכנה, השתכנעתם? קבלו מתכון קליל לסופגנייה הספרדית המשגעת

צ

צ'ורוס ספרדיים ברוטב שוקולד צילום: טקה סטודיו

רכיבים לצ'ורוס ספרדיים ברוטב שוקולד:

לצ'ורוס:

1 כוס מים

6 כפות חמאה רכה

2 כפות סוכר

1 כפית תמצית ווניל

1 כוס קמח

1 כפית מלח

2 ביצים גדולות

שמן צמחי לטיגון

סוכר מעורבב בקינמון

שקית זילוף

ראש זילוף כוכב פתוח גדול

 

לרוטב השוקולד:

3/4 כוס פתיתי שוקולד מריר

3/4 כוס שמנת מתוקה

1 כפית קינמון טחון

1/4 כפית מלח כשר

 

הוראות הכנה צ'ורוס ספרדיים ברוטב שוקולד:

בסיר גדול על אש בינונית מוסיפים מים, חמאה וסוכר. מביאים לרתיחה ואז מוסיפים תמצית וניל. מכבים את האש ומוסיפים גם את הקמח והמלח. מערבבים כ-30 שניות בכף עץ עד להסמכה, ומאפשרים לתערובת להתקרר במשך 10 דקות.

לאחר שהתערובת התקררה, בעזרת מיקסר ידני, טורפים פנימה ביצים אחת אחת עד לקבלת בלילה אחידה. מעבירים את התערובת לשק זילוף מצויד בקצה כוכב פתוח גדול.

בסיר גדול על אש בינונית, מוסיפים מספיק שמן על מנת להגיע עד מחצית דפנות הסיר ומחממים ל-200 מעלות. מחזיקים את שקית הזילוף כמה סנטימטרים מעל השמן, וזולפים בזהירות צ'ורוס לרצועות באורך 10-15 ס"מ (3-4 רצועות בכל פעם). ניתן להשתמש במספרי מטבח על מנת לנתק את הרצועה משקית הזילוף.

מטגנים בין 4-5 קות עד להזהבה, והופכים לפי הצורך. שימו לב לאפשר לשמן להתחמם שוב ל-200 מעלות זילוף של רצועות חדשות. מוציאים את הצ'ורוס בעזרת כף מחוררת או מלקחיים. מגלגלים מיד צ'ורוס בסוכר קינמון, ואז מניחים על רשת לצינון.

לרוטב השוקולד: מניחים פתיתי שוקולד בקערה חסינת חום בגודל בינוני. 

בסיר קטן על אש בינונית, מביאים את השמנת לרתיחה, ויוצקים מיד את השמנת החמה על פתיתי השוקולד ומערבבים להמסה. מוסיפים קינמון ומלח ומערבבים לאיחוד.

 

2. גם טעים וגם בריא? צ'יפס בטטה בטיגון אוויר

אי אפשר לדבר על חג השמן והטיגונים בלי לחשוב על ציפס, נכון? אבל עם
כל המאכלים המטוגנים שאוכלים בחג, למה לא להפוך אותם לבריאים יותר,
מבלי לפגוע בטעם שלהם? מתכון לצ'יפס בטטה בטיגון אוויר לנשנוש בין
סופגניה לסופגניה

ציפס בטטה

ציפס בטטה צילום: טקה סטודיו

מרכיבים לצ'יפס בטטה (ל-4 סועדים):

1.0 ק"ג בטטה
3-4 כפות. שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה

הוראות הכנה לצ'יפס בטטה:

שוטפים ומקלפים בטטות.
חותכים בטטות לשניים לאורך.
לאחר מכן חותכים כל חצי שוב לפרוסות.
מורחים את הבטטות בשמן הזית בצורה אחידה.
מתבלים במלח ואבקת פפריקה.
מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות על תוכנית "טיגון אוויר" או לסיר טיגון
ללא שמן ואופים בו את הבטטות כ-30-35 דקות.