המאכל המפורסם של חנוכה אחרי סופגניה הוא הלביבה (לטקס), ויש שיגידו שהוא המפורסם ביותר . השף גיל אבירם ורשת סולתם משתפים את הדרך לעשות את הלביבה הקלאסית בצורה הטובה ביותר.
מתכון לטקס (לביבות) - חלבי
חומרים:
4 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל לבן
2 כפות פרמזן מגורדת/גרנה פדנה
1 ביצה
1 כף קמח
אופן הכנה:
מגרדים את תפוחי האדמה והבצל על הפומפייה הדקה ביותר, סוחטים היטב את הנוזלים דרך מגבת מטבח.
מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים ביצה וקמח.
מטגנים בקוביית חמאה וקצת שמן, 4-5 דקות מכל צד.
מגישים עם צזיקי או שמנת חמוצה