חנוכה: מתכון קלאסי ללביבה חלבית

הדלקת נרות ואיתם המפגשים המשפחתיים מחייבים אירוח כהלכתו. כל שולחן חג חייב את הלביבה, מאכל תפוח האדמה המסרותי. הבאנו לכם מתכון מנצח לחנוכה שמח

מתן ליונס מתן ליונס, חדשות כיפה 20/12/22 12:51 כו בכסלו התשפג

חנוכה: מתכון קלאסי ללביבה חלבית
לביבות, צילום: גיל אבירם

המאכל המפורסם של חנוכה אחרי סופגניה הוא הלביבה (לטקס), ויש שיגידו שהוא המפורסם ביותר . השף גיל אבירם ורשת סולתם משתפים את הדרך לעשות את הלביבה הקלאסית בצורה הטובה ביותר.

מתכון לטקס (לביבות) - חלבי

חומרים:

4 תפוחי אדמה בינוניים 
1 בצל לבן
2 כפות פרמזן מגורדת/גרנה פדנה
1 ביצה
1 כף קמח

אופן הכנה:

מגרדים את תפוחי האדמה והבצל על הפומפייה הדקה ביותר, סוחטים היטב את הנוזלים דרך מגבת מטבח.
מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים ביצה וקמח.
מטגנים בקוביית חמאה וקצת שמן, 4-5 דקות מכל צד.
מגישים עם צזיקי או שמנת חמוצה

צילום: גיל אבירם